Пилоти Су-34с и МиГ-ова почињу борбену обуку изнад језера Ладога

© Sputnik/ Lesya Polyakova

Више од 50 пилота-ловаца учествује у вежбама борбене обуке, а њен врхунац ће бити изнад језера Ладога источно од предграђа Санкт Петербурга.

Пилоти-ловци ће на преко 50 борбених авиона изводити обуку бојевом муницијом и ракетама свих врста.  Пуковник Олег Кочетков, представник за штампу Западне војне области, изјавио је да је вежба почела у уторак и да ће бити изведена на северозападу земље.

"Планиране вежбе ловачке авијације Западне војне области почеле су данас, а изводе их ловачки авиопукови (лап) који базирају у централним и северозападним областима Русије", додао је Кочетков.

МиГ-1 (овако је почело)
Пилоти авијацијских јединица и јединица противваздушне одбране Западне војне области, изводиће вежбе на авионима Су-34, МиГ-29СМТ, МиГ-31БМ као и на модификованим авионима Су-27.

Пуковник Кочетков је истакао да ће главни део вежбе  "Ладога-2015" бити извођен изнад језера Ладога источно од периферије Санкт Петербурга.

Планиране вежбе ће бити одржане до краја недеље. Преко 50 пилота-ловаца ће увежбавати проналажење и уништавање циљева у ваздуху (ГЦВ), као  електронско навођење ракета у свим метеоролошким условима.


Извор: Su-34s, MiGs Begin Combat Exercises Over European Russia, Lake Ladoga / Sputnik International
За Ћирилизовано и СРБИН.ИНФО превео: Милорад Ђошић, пуковник авијације у пензији - пилот

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!