Deep Resource: Путин помирљив (ажуриран превод)


Владимир Путин наглашава значај Минског споразума и верује да Немачка и Француска искрено траже миран излаз из украјинске кризе.

Он је на гласио да би Украјина, као велика европска земља, требало да се фокусира на "јачање економије и социјалног сектора и да поправи односе са југоисточним делом земље".




Уредник Deep Reesorce-a: Ово је још један доказ да Путин није заинтересован за распад Украјине. Овде се не ради о отимању Донбаса, већ о томе да се спречи да Украјина постане англоционистичка и НАТО колонија и буде европска земља (не евроазијска) између Европе и Русије. Путин то не говори наглас, али сматра да је и Русија "велика европска земља".

[spiegel.de] – Wladimir Putin gibt sich versöhnlich
[rt.com] – Putin: France, Germany genuinely want to find compromise over E. Ukraine


Александар Јовановић - Ћирилизовано: Изгледа да горње мишљење о Путиновим намерама деле не само Дмитриј Бабич и уредништво Novorossia Today већ и они, а то није уредништво гласила Новорусије, без чије се сагласности Бабичев коментар није могао објавити:


О неуспеху мировног плана и руској тврдоглавости: Новорусија све јача

Људи тврдоглави и чврсти као Руси живе и у Украјини, а Руси и јесу. Бескорисно је звати их Украјинцима и наметати им санкције.

Украјина се није распала. Чињеница да Украјина јесте 2прегурала зиму" и да јој то улива антируске храбрости значи да Путинов мировни план неће успети. Стрелков је био у праву.

Путин је, претпостављам, сматрао да ће се Украјина постати уморна од Порошенка и да ће то олакшати Русији. Међутим, то се није десило. Чекао сам до краја фебруара, али је Украјина средила ситуацију и није хтела да се придружи Царинској унији.

Рат који је започео Стрелков помогао је Руској Федерацији: да га Стрелков није започео, не би било Новорусије, у Луганску бисмо имали НАТО базе.

Многи су последњи пут нападали Стрелкова. И то је понекад било фер. Међутим, захваљујући Стрелкову, Донбас не учи како да проговори украјински.


Превео и приредио: Александар Јовановић - Ћирилизовано


Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!