Захарченко о успешној регрутацији за Војску Доњецке Народне Републике

У оквиру добровољне мобилизације, за Народну милицију Доњецке Народне Републике регрутује се до 200 људи дневно, рекао је Александар Захарченко, председник ДНР, у интервјуу за Доњецку новинску агенцију.

"Свакодневно стиже 100 до 200 добровољаца. Формирају се нове јединице за обуку, одреди врше оперативну координацију у састављању јединица и батаљона", рекао је Захарченко.

Према њему, "Доњецка Народна Република је спремна да одговори на сваку акцију кијевске стране". "Кијеву и његовој војној машинерији ништа не верујемо и зато је наш главни задатак обука."

Захарченко је рекао да је, у случају наставка непријатељстава, више од 4000 људи спремно да постану војници у одредима територијалне одбране. Те снаге ће бити друга линија одбране ДНР.

У Републици ће бити формирани додатни редовни батаљони стрељачке пешадије. "Како искуство из прошле кампање показује, рат добија пешадија, а не оклопна возила", објаснио је Захарченко.

Добровољна мобилизација у ДНР је почела у складу са резолуцијом председника Републике од 9. фебруара. Органи Доњецке Народне Републике ће формирати шест нових бригада Војске ДНР.


Извор: Novorossia Today
Превод: Ћирилизовано за Магацин - национални портал

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!