Мајсторски: Сергеј Аксенов позвао Викторију Нуланд на Крим

Председник Крима Сергеј Аксенов предложио је помоћнику америчког државног секретара Викторији Нуланд да мало прошета улицама Крима не би ли формирала своје сопствено мишљење о животу у Републици, извештава агенција РИА Новости.

"Требало би да прошета улицама и центром града и види како људи живе, да их пита",  Аксенов је прокоментарисао сугестију Нуланд да "Крим и делови источне Украјине пате под владавином терора".

Претходно је Викторија Нуланд у говору на састанку Одбора за међународне послове изнела мишљење да кримски Татари и Украјинци који су одбили да промене своје пасоше, као и сексуалне мањине и новинари "[на територији Криа] живе у сталном страху од кажњавања".

Председник Крима Сергеј Аксенов је коментаришући примедбе америчког званичника рекао да се неће даље бавити ирелевантним коментарима западних политичара који имају за циљ дискредитацију Крима.

"Снове не коментаришем", рекао је Сергеј Аксенов.

Занимљиво је да Нуланд раније ширила информацију о "хиљадама и хиљадама" руских војника и Москву оптуживала за снабдевање Народне милиције тешким наоружањем. При томе није износила никакве доказе, а међународна инспекција није регистровала ниједну повреду границе Русије са Украјином, укључујући нелегалне војне активности Русије.


Извор: Novorossia Today
Превод: Ћирилизовано за Магацин - национални портал



Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!