Константиновка: "Пуцај да убијеш" наређење украјинској полицији после немира изазваних убиством осмогодишње девојчице

Полицији је наводно одобрено да користи бојеву муницију, јер су се тензије у источноукрајинском граду Константиновка распламсале, после гажења осмогодишње девојчице оклопним возилом Украјинских оружаних снага.

Напетост је букнула када су украјински војници, возећи кроз Константиновку великом брзином, изгубили контролу над својим оклопним возилом и њиме улетели међу пешаке, ударили жену са бебом у колицима и убили девојчицу.

"Несрећа се догодила у Улици Ломоносова близу Пете градске болнице. Три пешака су пала под точкове оклопног возила: девојчица од осам година је умрла на лицу места, а жена и дете су одведени у болницу", саопштило је украјинско Министарство унутрашњих послова у понедељак увече.

Мештани мисле да је возач био пијан у време несреће. Према месној штампи, починиоци су једва успели да побегну са места злочина, јер се бес мештана претворио у сукоб, на возила органа безбедности су бацали камење. Други становниоци Константиновке су убрзо опколили касарну УОС, из које су, наводно, испаљени хици упозорења.

После инцидента, разбешњени људи су се окупили испред школе у којој је стационирана војна јединица, и захтевали да им војска преда умешане у фатални инцидент - како јавља "Спутњик". Окупљени су, како се наводи, такође запалили улаз у спаваоницу украјинске војске.

"У вечерњим сатима, близу спаваонице снага безбедности, окупило се неколико стотина мештана. Викали су "Фашисти!" и бацали камење на прозоре касарне, запалили двоја кола Националне гарде и трећа преврнули. Снаге безбедности су одговориле испаљујући неколико хитаца у ваздух", рекао је јесан очевидац за "Спутњик". Неко из масе је бацио Молотовљев коктел на прозор једне спаваонице и тако изазвао пожар.


Извор: Novorossia Today
За Ћирилизовано и СРБИН.ИНФО превео: Александар Јовановић

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!