Преглед ударних наслова руских медија за 2. април 2015.


Ћирилизовано: Занимљив и користан прилог Џ. Хоук са веб-сајта Fort Russ: "Ово су неки од чланака које су најчешће преносили на руским друштвеним мрежама, како извештава mediametrics.ru." Вероватно ће бити занимљиви и вама који знате руски, па изволите, потражите их на извору, иако су коментари Џ. Хоук сасвим речити.

Према Гуглетиној аналитици, чланци које сте на "Ћирилизовано" најмање читали су они које смо пренели у изворном облику, дакле на енглеском. Не мари, висока читаност нам није ни циљ, зато ево још једне препоруке, за посластицу са (лично) најдражег сајта, Novorossia today: American politicians are violating the rules of English grammar in favour of their policy of NATO expansion and destabilizing Europe by way of coups | Novorossia Today

Colonel Cassad (in English) већ недељу дана ништа не објављује. Шта Рожин спрема не знамо, али ћемо вам преносити и даље његове текстове кад се појаве, битно је да мрежа "Глас Севастопоља" (на руском и енглеском, у чијем је оквиру и "Пуковник Касад") нормално ради, користите је.

Порошенко се осрамотио пред студентима Черниговског универзитета

Рече да је Чернигов 1700. био пун цркава, док је Москва практично била мочвара. Да, да, стварно је то рекао, има видео. Добро, у то време је његова фабрика "Рошен" у Липецку (у Русији - прим. прев.) била претресана, па га ваљда треснуло где највише боли.

Командант Америчке војске у Европи. "Руски системи за електронско ратовање су јачи од америчког оружја"

Генерал Бен Хоџис је рекао да се руска опрема за електронско ратовање показала бољом од оне коју су обезбедиле САД (претпостављам да мисли на радаре за лоцирање минобацача и сличне ствари). Рече и да се донбаска милицијха наоружава из... Кине. Да ли се то планира и други фронт против Евроазије?

Филм о животу легендарног руског снајперисте Људмиле Павличенко кренуо у приказивање

Судећи по продаји карата, "Битка за Севастопољ", какав је филму назив, биће највећи овогодишњи биоскопски хит. Интересантна ствар, приказиван је и у украјинским биоскопима...



Руске девизне резерве порасле за осам милијарди долара

Или са 352 на 360 милијарди долара у току само једне недеље. Јесте, тако "привреда у расулу" изгледа. Дефинитиво неупоредиво са "привредом у процвату" Украјине. (Иста вест: РУСИЈА ЦВЕТА ПОД САНКЦИЈАМА: За једну седмицу девизне резерве увећане за 8 милијарди долара | СРБИН.ИНФО)

За Крим, Руси ће моћи да користе једну карту за све врсте превоза

Све док се не направи мост са Кримом или читава Новорусија не придружи Русији - шта год се прво десило - путовање на Крим ће бити компликована ствар. Да га поједностави и олакша руским грађанима, Руска државна железница је почела са издавањем новог типа карата које покривају превоз возом, аутобусом и трајектом.

Екстракција нафте у Русији марта месеца 2015. била највећа од распада Совјетског савеза

Санкције, сранције....

Русија и Кина поново у истом чамцу

Овај чланак се бави текућим догађајима у Туркменистану, посебно Порошенковом посетом с циљем куповине туркменистанског гаса и мешањем САД у туркменистанску политику, као и чињеницом да ни Русија ни Кина на то не гледају баш најтоплије. Кина увиђа да САД покушавају да јој ураде исто што Русији чине претходних годину и више дана.

"Потценили су нас" или шта Руси мисле о Западу годину дана после Крима

Када је Центар Левада у октобру 2014. анкетирао Русе шта мисле о понашању Запада према Русији, два најчешћа одговора су била "сада нас се још више плаше" (30%) и "сада нас још више мрзе" (24%). Крајем марта 2015 године овако је одговорило 35%, односно 26% анкетираних. Шта више, тендирају сагласности у ставу да Русија није заслужила мржњу Запада.

Припадник украјинске Националне гарде: Дајте нам 1000 "абрамса" и до лета ћемо бити у Москви"

А други је рекао да Украјина треба да користи искуства Трећег рајха - милитаризацију за превазилажење економске кризе.

Америчка оклопна возила гранатирају предграђа Мариупоља

У ствари, чланак се бави садашњим борбама код Широкино и да се у њима, према извештајима милиције, користи америчко оружје. Међутим, за то нема доказа, нема фотографија и видеа.

Премијер Пољске: Руска забрана увоза пољопривредних производа представља агресију великих размера

Већ знате: све што Русија ради је чин агресије. Следствено, све што ради Запад је самоодбрана.

Спасиоци пронашли тела 54 припадника посаде рибарског брода "Далеки исток"

Спасена су шездесет тројица. Већина смртних случајева је узрокована хипотермијом. Узрок трагедије: непознат.

Арсениј Јацењук цитирао шта је Путин пре пет година рекао на састанку са Ангелом Меркел

Јац је опет у Немачкој. Моли за новац, па је напоменуо да би СССР победио у Другом светском рату и без Украјине. Што је, објективно говорећи, истина - само погледајте где је била линија фронта 1942. године. Али смешно је што Јацењук и Порошенко хоће и јаре и паре: једног дана кажу да је СССР напао Украјину да би стигао до Немачке, а другог да је Украјина ослободила Европу од фашизма.

Порошенко ће бити изведен на суд што није уместо антитерористичке операције против Донбаса објавио рат

И ово је "и јаре и паре": хаде да се претварамо да је Русија агресор, али да задржимо фабрику у Липецку. Ово се многима не допада, у овом случају Савезу мајки војника, чији су синови, на крају крајева, погинули због порошенкових махинација.

Немачки "Штерн" о руском тенку "Армата": "Запад нема ништа слично"

Чак су и најсавременији руски тенкови пројектовани 1980-их. Т-14, с друге стране, представља истински продор, први у више деценија, и омогућава Русији да опет постане лидер у пројектовању и производњи тенкова, као некада са тенковима Т-34 и породице Т-64/-72/-80.

"VISA" би да остане у Русији.

Наравно да 'оће. И ту се види разлог зашто нема још санкција - јер би америчке фирме у једном тренутку почеле да трпе превелике губитке, а без наношења неке нарочите штете руској привреди.

"Десни сектор" напада старије жене и дјевојке

У Дњепропетровској области, где "Десни сектор" служи великим агрокорпорацијама за експропријацију пољопривредног земљишта.

ОЕБС: Батаљон "Ајдар" и јединице ЛНР заједно раде на обнови моста код Станице Луганскаје

Занимљива прича која сугерише да има заинтересованих за мир и на украјинској страни фронта.


Аутор: Џ. Хоук
Извор: Fort Russ
За Ћирилизовано и СРБИН.ИНФО приредио: Александар Јовановић


 

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!