Преглед руске блогосфере за 8. април


Јурасуми: Подијум


Блокада говорничког подијума у Врховној ради од стране јацењукових посланика који не желе да гласају о комисији за истрагу корупције у влади траје већ други дан.

Пуковник Касад: Путинови фришки агенти


Да, да, Тимошенкова и Тјањибок. Шта је поуздан знак да сте Путинов агент у Врховној ради? Тражење да се истражи корупција у Јацовој влади.

Пуковник Касад: Како препознати "домаћег" сепаратисту


Да видимо. Критикујеш ли мобилизацију? Хвалиш ЛНР и ДНР? Ниси сигуран да украјинска нација постоји? Пропагираш руске симболе? Шириш неосноване гласине о непостојећој опасности по руски језик у Украјини? Шириш лажи и паничиш? Значи и ти лако можеш бити сепаратиста. Сместа те треба пријавити СБУ.

Да_Дзи:Николај Азаров о ЕУ митовима и истини


Јануковичев премијер Азаров надао гас, пише чланке и поспешује разумевање избора који стоји пред Украјином. У овој тури каже, да ако погледате нове чланице ЕУ из Источне Европе, код њих су плате тек незнатно веће него што су биле у премајданској Украјини, али да  сад добар део иде на плаћање пореза и дажбина.

Варјаг_2007: Њемцовљева девојка саучесник у његовом убиству


Испоставило се да је Дурицкаја те вечери носила два мобилна телефона. Један, који је бацила у канту за ђубре на мосту, имао је уређај за праћење, коришћен да се прате она и њемцов. У чланку се спекулише да је Дурицкаја пуштена у нади да ће истражитеље довести до поручилаца Њемцовљевог убиства. А Дурицкаја је, као што знамо, одмах одлетела у Кијев...

НКФедор: ЛНР одржава велике војне вежбе код Луганска


Сада када је ЛНР све оружане формације на својој територији подредила врховној команди, одржава војне вежбе с циљем потпуног интегрисања тих формација у своју војну струкуру, и обучавања нових кадрова. Било примирја или не, сви очекују да ће се борбе наставити, већ у току пролећа или на лето (уз музику украјинског банкрота).

Алекс Леши: У самоходној хаубици Мста-С за време борбеног задатка



У-96: Руски терминатор из Донбаса увежбава рад са антитенковском пушком


Оружје: ПТРС, 14,5 мм полуаутоматска антитенковска пушка, претеча савремене висококалибарске "анти-материјал" снајперске пушке.

Ленившип: Из прес-службе ПСЗ "Јантар"


"Јантра" је бродоградилиште Ратне морнарице из Калињинграда у коме се граде фрегате класе "Адмирал Григорович". Једну од њих видимо како први пут испловљава на отворено море.

Пилигрим04: Батаљон "Донбас" званично "раскинуо" са Семенченком

Али је било забавно док је трајало, а? До раскида је дошло због све бројнијих скандала у које је Семенченко упетљан. Мора да га неко тамо мрзи.

Александар Роџерс: И уједе се за језик на време



Антон Герашченко је саветник министра унутрашњих послова Авакова. у овом интервјуу за Телевизију Украјине је говорио о великом складишту оружја које је пронађено у Харкову. Интересантно је што су на списку наводно заплењеног оружја и МОН-50 нагазне мине с усмереним дејством. Герашченко хтеде да каже да су такве мине коришћене... а онда се у последњи час уједе за језик Једини инцидент  у протеклој години у коме је коришћена МОН-50 је био масакр у Волновахи, када је ракетној артиљерији ДНР приписивано да је уништила аутобус, иако су сви докази указивали на нагазну мину с усмереним деловањем.

Михаљчук-1974: Тенкови на уметничким сликама


Велика галерија радова руских и страних уметника.

Муравеј_С: Пољак је Пољак


Подаци из "црне кутије" авиона Ту-134 који се срушио у Смоленску 2010. године, када су погинули пољски председник Лех Качињски и многи други високи званичници, показују да је на пилоте притисак вршио командант пољског ваздухопловства, да слете без обзира на све, иако су фатални временски услови и контрола летења говорили да не треба слетати. Присталице Качињског и уопште пољски националисти још увек верују да је Путин наредио да се Качињски убије.

Навигатор: Руски падобранци изводе скок на плутајућу ледену санту


Скок је обављен на око 100 километара од Северног пола. Са руским падобранцима били су и војници из земаља чланица Организације за колективну безбедност (ОДКБ).

Совјетски Блогпост: Герашченко: "Биће да је господар телевизијског канала "Интер" Владимир Владимирович Путин"

Да поновимо, Герашченко је саветник министра унутрашњих послова Авакова. Незадовољан је са "Интером" што извештава о корупцији у Министарству унутрашњих послова. Какогод, али Герашченкове опптужбе покрећу једно важно питање: с обзиром да је у Украјини све Путинов агент до Путиновог агента, како то да Украјина још није део Русије?

Џ. Хоук / Fort Russ / Ћирилизовано / СРБИН.ИНФО

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!