Озбиљне оптужбе: ОУН климатском преваром до превласти


Саветник аустралијског премијера оптужује Организацију уједињених нација да преваром хоће да успостави нови светски поредак, под својом контролом.

Климатске промене су превара иза које стоје Уједињене нације с циљем да докрајче демократију и успоставе ауторитарну власт, тврди главни пословни саветник аустралијског премијера Тонија Ебота.

Морис Њумен (Maurice Newman), руководилац Већа за бизнис и предузетништво, свој став износи у колумни за „Aустралиен“ у којој пише да су научни модели који повезују људе с климатским променама погрешни и да је прави план преузимање света од стране ОУН.

„Ово нема везе с чињеницама или логиком. Овде се ради о новом светском поретку под контролом ОУН“, написао је Њумен.

Aустралијски министар за околину се брзо оградио од ових ставова, преноси „WAtoday“. То није стајалиште „које бих ја изразио, али свака особа има право на своје погледе,“ рекао је Грег Хант.

Њуманова колумна је објављена у тренутку када у посету Aустралији долази Кристијана Фигерес (Christiana Figueres), водећа званичница ОУН за питања климатских промена.

„То је добро чувана тајна, али 95 одсто климатских модела за које нам кажу да доказују везу између људске емисије CО2 и катастрофалног глобалног загревања су после две деценије температурне стагнације доказано погрешне. То није изненађујуће“, пише Њумен.

„Зашто онда, са тако мало доказа, ОУН инсистира да свет троши стотине милијарди долара годишње на непотребне смернице о климатским променама? Можда Кристијана Фигерес има одговор?“, наставља Њумен у свом осврту, који завршава позивом Еботовој влади да се одупре „режиму који је против капитализма и слободе“ и не потпише споразум о климатским променама који би требало да се усвоји у децембру ове године у Паризу.

Извор: BIZLife
Ћирилизовао за Магацин и СРБИН.ИНФО: Александар Јовановић

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!