Нацистички пуч у Украјини почео ноћас?

© Александр Максименко/РИА Новости

Неонацистички батаљони "Торнадо", "Ајдар", "Донбас", "Кијев" и "Азов", сви предвођени бившим шефом Службе безбедности Украјине (СБУ), журно иду у правцу Кијева, због смене свог бившег патрона.

Данашња смена је шефа СБУ, Наливајченка, затекла неспремног, јер главни ЦИА-ин шпијун у Украјини није веровао да ће Порошенко ићи до краја". Наливајченку се такав сценарио није допао, па су његови људи на терену - "Торнадо" (очигледно онај део који није блокиран у Луганској области), батаљони "Ајдар", "Донбас", "Кијев" и пук "Азов" одмах кренули ка Кијеву. Тако извештава онлајн издање "Журналистичке правде" (Новинарске истине - прим. прев.) позивајући се на извор у Кијеву.

Према "Журналистичкој правди", Наливајченко се може ослонити на читаву структуру СБУ, прошле године попуњену припадницима у Русији забрањеног "Десног сектора", неонацистима из "Слободе" и других радикалних организација.

"Сви ти људи немају апсолутно ништа да изгубе - јуче и данас им је показано шта их чека. Када је амерички Конгрес изразио незадовољство због чињенице да у Украјини има превише наоружаних нациста (и "одвратног пука 'Азов'"), Порошенко и Аваков су почели да повлаче ПР потезе: ухапсили су вође батаљона "Торнадо", објавили детаље убиства новинара Олеса Бузине (испоставило се да су га убили нацисти) и, поврх свега, оставку је морао да да "кустос" свих нациста Украјине, Наливајченко" - пише аутор из редакције "Журналистичке правде".

Према листу, неонацистички пуч у Украјини може почети ноћас.


Изворни текст на руском: «Журналистская правда»: этой ночью Украину ждет неонацистский путч. Ридус
Превод на енглески: Кристина Рус
Извор: Fort Russ
Избор и превод: Ћирилизовано за СРБИН.ИНФО

Коментари