Украјински нуклеарни снови


Бивши украјински председници Леонид Кравчук и Леонид Кучма су под диригентском палицом Турчинова почели да жуборе о нуклеарном статусу Украјине. Два постарија пензионера хоће да у дневни ред Врховне раде убаце предлог да се напусти Споразум о неширењу нуклеарног оружја. Ту мисао су избацили на недавном кијевском Осмом форуму о безбедности.

Сан украјинских домољуба је "прљава бомба". За праву фисиону справу нит имају ресурса, нит би знали како да је направе.

Сматрам да би било погрешно мајмунчету поверити нуклеарну бомбу, а са сваким новим даном постојања УниУкрајине расте претња да ће се домороци ипак некако домоћи нуклеарног оружја. У нормалној земљи би тако нешто било немогуће, али је Украјина одавно замакла у надреално.

Џ. Хоук: Ово је највероватније пробни балон, зато га пуштају бивши председници. Укри можда не желе праву атомску или "прљаву бомбу" - а и шта би с њима? Осим тога, када би напустили Споразум о неширењу нуклеарног оружја били би у истом кошу са Северном Корејом, чега су им лидери ваљда свесни. Прави разлог за звецкање нуклеарном сабљом је изнуда - дајте нам паре ил' ћемо урадити нешто што вам се никако неће допасти. Али, не бива, главешине Запада савршено добро знају да нуклеарни програм Украјине могу да прекину тако што ће је једноставно отерати у банкрот...


Аутор: Да_Џи
Изворни текст на руском: Плод. Должен. Созреть. - Ядерные мечты бывших
Превод на енглески: Џ. Хоук
Извор: Fort Russ
Иубор и превод: Ћирилизовано за СРБИН.ИНФО

Коментари