Путинов пас и амерички керови

Извор: https://cdn.liveleak.com

Ћирилизовано: Прочитали сте сигурно да је "ПУТИН ПОКАЗАО НЕЖНУ СТРАНУ: Погледајте којим гестом је растопио срца широм планете (ФОТО)", како је вест насловљена на једном нашем сајту. Могла је да се обради и овако, начином на који уредник ставља до знања да зна о чему се ту (још) ради, или као што је учинило руско државно гласило на српском језику, Спутњик, чију вам верзију и преносимо - као увод. Увод? Да, јер вест се не чита изоловано од других, у овом случају једне мале агенцијске вести с киргиског сајта, коју, наравно, ниједан српски медиј није пренео, јер даје "лош пример". Прочитаћете је у наставку, а онда коментар.

Кад Путин испуни жељу (фото)

© Sputnik/ Табылды Кадырбеков

Председник Русије Владимир Путин поклонио је девојчици из киргистанског града Баликчи Даши Јаицкој шестомесечно штене расе њуфаундленд.

Како је речено „Интерфаксу“ у руској амбасади у Киргистану, девојчица је писала руском председнику, с обзиром да он воли животиње и да их поклања деци, и замолила га да јој поклони штене њуфаундленда.

Даши је пас уручен преко руске амбасаде у Киргистану

„Пса којег је тражила Даша су дуго тражили, али је пронађен у Казахстану, пребачен је у Киргистан, а јутрос је предат девојчици“, речено је у амбасади.

Породица није знала да је она писала Путину

Девојчици је поклон предао руски амбасадор у Киргистану Андреј Крутко, а како се наводи Даша је пса назвала Дар.

Девојчица је рекла да њена породица није знала да је она писала руском председнику, додајући да га је она сама написала и путем интернета послала Путину.

Даша је пса назвала „Дар“

Портпарол руског председника Дмитриј Песков потврдио је данас да је Путин заиста поклонио штене девојчици.

„Да, тако је било. Примили смо писмо упућено председнику, у којем је девојчица написала да не може себи да приушти таквог пса. Пас јој је уручен преко наше амбасаде“, рекао је Песков.

Киргиска влада осуђује споразум о сарадњи са САД

Бишкек, 21. јул / Кабар /. Премијер Киргистана Темир Саријев потписао је резолуцију "О отказу Споразума између Владе Киргистана и Владе САД о сарадњи како би се олакшало пружање помоћи од 19 мај 1993. године, потписаног у Вашингтону".

Споразум предвиђа да америчка помоћ Киргистану, и унета и она која се износи из земље, не може бити опорезована, и да је ослобођњна царине и свих других дажбина. Споразум ће престати да важи 20. августа 2015. године.


Извор: Kyrgyz Government denounces cooperation agreement with US :: Kabar - Kyrgyz National News Agency

Ћирилизовано: И? Да ли то умањује лепоту и искреност поклона? Уопште се не ради о томе, мада су поклони државника увек симболични, чак и када је у питању Путин који неспорно воли животиње и деци из Русије је већ поклањао штенце своје Меркелкине омиљене женке лабрадора, па и када је у питању мала Даша - очигледно Рускињица, иако с киргиским држављанством.

Предивно штене (од 30-так кила) је порука. Да, порука и Киргизима, и тамошњим Русима, али и америчким керовима. Да не дужим, погледајте доњу слику и прочитајте чланак Киргизија: Сједињене Америчке Државе припремају још једну "обојену револуцију" (ВИДЕО) (који такође нико осим Србин.инфо није пренео) и видећете какве су се то "помоћи" Киргизи одрекли и зашто је Путин на томе захвалан. И зашто и које то "партнере" онако, путиновски, зафркава. Јер то је најлепше у целој причи, иако је сигурно да тако не мисли "мозак" петооктобарске српске вечите бруке и садашњи амбасадор САД у Киргистану Ричард Мајлс. А тек Викица Нуланд...

Зоран Ђинђић, Ричард Мајлс и Миодраг Перишић, Београд 3. фебруар 1995. године (Извор:| Virtuelni Muzej Zorana Đinđića

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!