Пол Крејг Робертс: Грчка драма као могућ почетак краја Империје зла

На основу 90% пребројаних гласова, грчки народ је са 61% према 39% гласао за неприхватање последње рунде мера драконске штедње коју је ЕУ настојала да грчком народу наметне у корист једнопроценташа. Невероватно, али 39% их је гласало за интересе једнопроценташа, а не у свом интересу. Тих 39% показује да пропаганда ипак делује у убеђивању људи да гласају против властитог интереса.

Гласање није било гласање за излазак из ЕУ. Грчка влада се нада да ће уз подршку грчког народа отпочети нове преговоре са ЕУ и наћи уистину делотворно решење за проблем дуга. Европска унија се противи томе да грчки народ има право да штогод каже о својој судбини, па се неће, осим ако разум не превлада, обазирати на гласање, и задржаће крут став да се питање дуга може решити само под условима ЕУ. А показало се, савршено јасно, да су ти услови услови једнопроценташке пљачке грчке привреде.

Како су грчке банке затворене, и очигледно се не могу поново отворити без решеног проблема, нефлексибилност ЕУ би приморала Грчку да напусти евро и врати се својој валути како би поново отворила банке. То не би захтевало излазак Грчке из ЕУ, јер и Велика Британија и пар других држава чланица ЕУ имају своје валуте. Међутим, ЕУ и Вашингтон, и јапански, канадски, и аустралијски вазали Вашингтона, највероватније ће напасти нову грчку валуту и ​​њену вредност на монетарном тржишту срозати на тако низак ниво да Грчка неће моћи да увози, а вредност садржана у грчкој валути ће у иностранству бити никаква.

Нефлексибилност ЕУ ствара услове за деловање Русије и Кине. Ове две моћне нације имају средства да финансирају и Грчку уведу у економске односе какве су утврдиле те две земље и БРИКС.

Александар Дугин, руски стратег који "има ухо за руску владу", каже:

"Руси су на страни Грка, нећемо их оставити да пате. Помоћи ћемо им и пружити сваку могућу подршку. Брисел и либерална хегемонија Грчку покушавају да разоре. Ми желимо да је спасемо. Нашу веру смо узели из Грчке, нашу азбуку и цивилизацију."

Дугин каже да је грчки референдум почетак "фундаменталног процеса ослобађања Европе од диктатуре Новог светског поретка", и да је то и "наше настојање".

Грчка драма ће још да траје. Молите се да руска и кинеска влада схвате да је спасавање Грчке почетак процеса распада НАТО-а, механизма Вашингтона да у сукоб увуче Русију и Кину. Једнопроценташи су намерачили да опљачкају Италију и Шпанију, на крају и Француску и саму Немачку. Ако грчком народу успе да се спаси из канџи ЕУ, тим путем могу кренути и Италија и Шпанија.

Јужна Европа се полако удаљава од НАТО-а, капацитет Вашингтона да у Украјини ствара насиље је смањен, а свет се престројава и уједињује против Империје зла.

И сила Вашингтона се у једном тренутку може толико смањити да ће свет бити поштеђен нуклеарног рата према којем га гурају неоконзервативци из Вашингтона.


Аутор: Пол Крејг Робертс
Извор: Greeks Vote NO To EU-Imposed Austerity Paul Craig Roberts - PaulCraigRoberts.org
Избор и превод: Ћирилизовано за СРБИН.ИНФО

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!