Novorossia Today: Молдавија забола нож у леђа Кијеву

Молдавија је направила изненадни потез који подрива планове украјинских власти у погледу Придњестровља. Познато је да Украjина у последње време активно јача своју границу са Придњестровском Молдавском Републиком и на том подручју распоређује трупе покушајући да ескалира нестабилну ситуацију у региону.

Потпредседник Владе Молдавије за питања реинтеграције Виктор Орлов је у току разговора са потпредседником Владе Руске Федерације Дмитријем Рогозином саопштио да је молдавска страна спремна да пружи помоћ у снабдевању руских јединица стационираних у Придњестровљу, као и у ротацији људства.

Виктор Осипов је после разговора одржао конференцију за штампу, на којој је дао низ важних изјава. У кључној, представник Молдавије је потврдио да званични Кишињев нема намеру да ескалира ситуацију у Придњестровљу. "Кишињев нема ресурса за играње рата", закључио је Осипов.

Подсећамо да је украјинска страна раскинула ранији споразум који је имала с Москвом, о транзиту руских војника стационираних у Придњестровљу преко украјинске територије. Сада када је Молдавија изразила спремност да помогне у решавању овог питања проблем је практично решен.

Користан линк: ВАЗДУШНИ МОСТ ИЛИ ДЕБЛОКАДА: Украјина и Молдавија блокирали руску војску у Придњестровљу | СРБИН.ИНФО

Извор: Novorossia Today
Избор и превод: Ћирилизовано за СРБИН.ИНФО


Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!