Red Pill Times: Нуланд у Хрватској гугуче о демократији и слободи на Балкану. Биће гадно...

САД желе да земљама источне Европе као што је Украјина, и државама на Блиском истоку Балкан показују као излог неолибералне демократије и слободног тржишта, рекла је помоћник америчког државног секретара за европске и евроазијске послове.

© Flickr/ U.S. Embassy Moldova

 Тамо где дође Нуланд следи промена режима, рат и смрт.

Неоконзервативним господарима је показала да је корисна када је организовала украјински пуч после којег је уследио рат и смрт хиљада људи.

А је америчка марионета Велика Британија са резолуцијом о геноциду у Свету безбедности УН призвала авети прошлости, долепрша Нуланд у Хрватску. То није случајно.

САД опет муте на Балкану. Шта Вашингтон тачно хоће још увек је нејасно, али Сребреница је за Нуланд, Саманту Пауерс и газде им неоконзервативне узданица за још смрти и разарања... све у име неолибералних вредности.

Sputnik International пише:

"Нуланд је поручила да се Балкан и даље суочава са оним што је назвала "погубном опасношћу" од виолентног екстремизма, корупције и криминала, као и владавином, како их описа, "љигавих аутократа".

"Са озбиљним безбедносним изазовима са европског југа и њеног истока, овај регион је правац у ком ће гледати остали народи са сличним изазовима, од Туниса до Украјине, да виде да ли ћете успети и можете ли им помоћи примером."

"Или ће посао на којем радите последњих 20 година бити комплетиран кроз паметне одлуке храбрих лидера и људе који желе бољи живот, или ће регион поново постати жртва опасности, мржње и уплитању споља које је довело до туге толико пута у прошлости - избор је на вама", рекла је високи амерички функционер Викторија Нуланд."



Користан линк: Surova geopolitika stigla je kući: Balkan na "liniji vatre" između Moskve i Washingtona | advance.hr vijesti

Извор: Victoria Nuland is in Croatia talking about democracy and freedom in the Balkans...expect some bad things to go down - Red Pill Times
Избор и превод: Ћирилизовано за СРБИН.ИНФО

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!