Украјина објавила списак од 14 уметника који угрожавају безбедност државе

Занемарило га...

На списку уметника који представљају претњу националној безбедности Украјине су певач Олег Газманов, Јосиф Кобзон и Григориј Лепс; глумци Сергеј Безруков, Михаил Бојарски и Иван Охобистин; француски глумац Жерар Депардје, који има руско држављанство, и седам других људи.

Списак уметника који угрожавају државну безбедност Украјине објавило је Министарство културе Украјине.

На списку сe налазе и Владимир Кучеренко, Јегор Холмогоров, Михаил Хазин, Валериј Перфилов, Јосиф Пригожин, Николај Расторгијев и Михаил Пореченков.

Према украјинском закону, Државна филмска агенција Украјине ће одбити да изда или поништити издате државне дозволе за дистрибуцију и приказивање филма ако је у продукцији учествовала особа са списка људи који угрожавају државну безбедност.

Прес служба Министарства културе је саопштила да ће списак, по пријему релевантних захтева из службе безбедности Украјине (СБУ), бити ажуриран на сајту министарства.

Списак лица која угрожавају државну безбедност саставило је Министарство културе, на основу захтева Савета за државну безбедност и одбрану, Службе безбедности Украјине и Државног савета Украјине за радио и телевизију.

Служба безбедности Украјине је наведени списак од 14 лица предала Министарству културе 7. августа. 2015. године.

Извор: Interfax - Ukraine
Превод: Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!