Пол Крејг Робертс: Западна демократија је угрожена врста на путу да изумре

Британска Лабуристичка странка више не представља радничку класу. Под премијером Тонијем Блером, Лабуристичка странка је постала вазал једнопроценташа. Резултат је побуна у странци и успон Џеремија Корбина, принципијелног лабуристе намерног да представља народ, што је "но-но" у западним "демократијама".

Корбин је за блероиде из Лабуристичке странке превише реалан, они се надају да ће за заступање једнопроценташа капиталиста бити награђени сличним "бенефитима" као Блер. И, шта чини корумпирана Лабуристичка странка да спречи избор Корбина?

Чини то да онима који подржавају Корбина брани да гласају. О томе можете читати овде: Britain’s Labour Party Purge is Underway. Preventing “Supporters” from Voting for Jeremy Corbyn | Global Research - Centre for Research on Globalization

Нелегална египатска војна диктатура, она која је по налогу Вашингтона свргнула прву демократски изабрану владу у историји Египта, издала је едикт којим се новинарима забрањује да противрече војном дитаторлуку. Простије речено, диктатура коју је инсталирао Вашингтон забрањује чињенице.

Вашингтон је одбацио владу коју је изабрао египатски народ јер је изгледало да ће демократски изабрана влада водити спољну политику малкице независно од Вашингтона. Да се зна и не заборави: по неоконзервативцима, који, уз Израел, контролишу спољну политику САД, државе са независном спољном политиком као што су Иран, Русија и Кина за Америку представљају "највећу претњу".

Извршавајући наређење Вашингтона, египатски диктаторлук је елиминисао мање-више читаво руководство политичке странке која је демократски изабрана да влада. Назив странке је Муслиманско братство. Преститутке од западних медија су ту политичку странку описивале као нешто налик Ал Каиди. Што им се могло, јер како би незналица и испраног и изпропагандизованог мозга Американац могао да зна у чему је ту разлика. То му "његова" влада и преститутке свакако неће рећи.

Са едиктом војне диктатуре, у Египту независно новинарство и извештавање више не постоје. Вашингтон је задовољан, Вашингтон диктаторлук награђује врећама новца узетим од сиротих малих америчких пореских платиша.

Американци треба да знају да се гро новца што га дају на име пореза на приход троши јал' на шпијунирање њих самих, јал' света, јал' за убијање људи посвуда. Без средстава узетих од америчких пореских платиша милиони жена, деце и стараца у Авганистану, Ираку, Либији, Сирији, Сомалији, Јемену, Пакистану, Украјини, Јужној Осетији и многим другим земљама још би било живо. Дакле, кити се, земљаче, патриотизмом, буди поносан. Ти си искварени грађанин државе која је највећи зликовац на свету. У поређењу са Сједињеним Америчким Државама, Рим је био ситни криминалац.

И сама Француска се урушава као демократија, не поштује сопствене законе. Према извештају Кумаран Ире са "Сајта светских социјалиста" - French presidency has “kill list” of people targeted for assassination - World Socialist Web Site:

"У име рата против терора", француска држава драстично повећава коришћење тајних операција за вансудска убиства таргетираниох појединаца. Француски председник Франсоа Оланд наводно поседује "списак за одстрел" потенцијалних циљева и стално разматра асасински програм са високим војним и обавештајним официрима.
 
Овај програм државних убистава, кршећи основна уставна права у земљи у којој је смртна казна нелегална, истиче темељно пропадање француске буржоаске демократије. И поред све ескалације империјалистичких ратова у бившој француској колонијалној империји и продубљивања политичке кризе код куће, држава се креће ка нивоу криминалитета равном ономе за рата против независности Алжира и за вишијевског режима у окупираној Француској."

Шта мислите, где је председник Француске и социјалиста покупио идеју нелегалне и неуставне “kill list”? Ако одговорите са "од првог црног председника Америке", погодили сте.

Французи би требало да буду увређени што им је председник тек убица и агент Вашингтона. Али нису. Операције "лажне заставе" су им утерале страх у кости. Французи су, као и други народи Запада, престали да мисле.

Западне демократије су "прохујале с вихором". Све. Све вредности што су одређивале западну демократију и учиниле је великом однеле су сила, ароганција и алавост.


Демократија је замењена проконзулима

Не верујем ја да је западна цивилизација икада била чиста као снег, безгрешна, да није чинила злочине против човечности. Али је чињеница да су у западној цивилизацији, упркос бројним неправдама, биле могуће реформе којима се побољшавао живот нижих класа. Реформе су биле могуће ако су ограничавале алавост богатих и моћних. У САД су реформе учиниле да немогуће постане стварност: степенице друштвене покретљивости су омогућиле да и припадници најнижих економских класа постану мултимилионери. Јесте тако било.

Вашингтонске владе су починиле многе злочине, али Вашингтон каткад злочин уме и да спречи. Сетите се ултиматума председника Ајзенхауера савезницима Вашингтона - Британцима, Французима и Израелцима: мичите се са египатског Суецког канала или...

Данас Вашингтон своје савезнике тера да чине злочине против човечности. У те сврхе има НАТО и Националну задужбину за демократију (НЕД).

Читавог мог живота Американци су о себи имали добро мишљење. Али се у 21. веку то добро мишљење о себи хипер-скоком изметнуло у охолост и ароганцију. Ако на овом свету нисте мало дуже, нећете то видети. Али стари људи виде.

Као што је Римска империја скончала уништавањем римског народа, исто тако ће Америчка империја нестати уништавањем америчког. Судећи по историјским књигама, грађани Рима су били супериорни у односу на грађане Америке - а опет, Рим паде.

Ништа боље не чека ни Американце. Висока је цена нехајности, безбрижности и саучесништва у злочину.


Аутор: Пол Крејг Робертс
Избор и превод: Ћирилизовано за СРБИН.ИНФО



Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!