Медијска припрема за нову осуду "русиштади" и "побуњеника"


Британски Тајмс је горњу фотографију искористио за чланак Побуњеници праве прљаву бомбу заједно са руским научницима, иако је она снимљена 20.10.2014. када се десило нешто сасвим супротно - тада су снаге кијевске хунте бомбардовале хемијско постројење у Доњецку.

Али хајде да сад мало размотримо и ту и још једну "вест" која каже да је Порошенко данас (4. августа - прим. прев.) сазвао хитну седницу Ратног савета. Прва је уствари дизање прашине, западна штампа од пре три дана ларма да новоруски "побуњеници праве прљаву бомбу". Тешко их је неповезати и увидети да се ту нешто спрема.

Зашто? Зато што су се сличне ствари кувале не само у украјинском сукобу, већ и у другим приликама. Последњих пар пута када су САД покушале са "лажном заставом" - обарањем малезијског авиона и "бомбардовањем Мариупоља" - омануле су, нису успеле да стекну предност ни преко терорисања цивила, ни ратовањем преко посредника.

Али ипак, иако није сигурно да ће се најављено десити, треба бити опрезан.

Слично мисли и председник Скупштине ДНР Олег Царев, своју забринутост је изразио у чланку Мы можем дождаться беды, који смо и ми пренели: Why did the Times publish an article about a Novorossia dirty bomb? - Fort Russ

Наш задатак као јавних радника и грађанских медија је да јавност припремимо за покушај да се будући "хемијски напад" прикачи војсци Новорусије. Чак и да се сада ништа не деси, то не значи да се нешто не спрема. Многи аналитичари указују да објављивање и "прозивање" таквог покушаја "лажне заставе" у раној фази могу ограничити Америчку империју у њеним "напорима" и натерати је да се овога пута повуче.

Наравно, пискарање ендемски русофобичног и проимперијалистичког "Тајмса" нема такав циљ, напротив, његов је задатак да створи очекивање да ће се "та русиштад" ускоро вратити својим опаким триковима, да нешто спрема.

Ми смо "Гугловим" алатима истражили порекло ове фотографије и утврдили да она не приказује "руска посла", већ да је настала 20. октобра 2014. године, када су хемијску фабрику у Доњецку гранатирале Украјинске оружане снаге!

Шта кажете? Али има још боље. Кевин Дејков, који нам је и указао на "Тајмсов" чланак (Хвала!) примећује:


"Макс Такер, писац овог "чланка", је шпијунче Запада. Говори руски, три године је студирао на Бристолском универзитету (?). Његови чланци су почели да се појављују 2013. године, после (наводних) три и по године рада као експерта "Амнести интернешенела" за кршења људских права у Украјини и на Јужном Кавказу. Онда, децембра 2014. године, одједном постаде уредник Кијев поста. Сада сређује "чланке" за Тајмс, Њусвик и друге. Пример: ​Maxim Tucker: Putin doesn’t respond to slaps on wrists; it’s time to go for jugular
 Недавно је опису свог новинарског трудбеништва додао и "медијски стратег". Где изучи "Макс Такер" за медијског стратега? На Бристолском универзитету? Јашта. Као што сигурно никакве везе нема са Максимом Школником из Такера у америчкој Џорџији, који је 1. септембра 2007. ухапшен због шверцовања кокаина."


Аутор: Хоакин Флорес
Извор: Fort Russ
Избор и превод: Ћирилизовано за СРБИН.ИНФО

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!