Зашто су Американци глупи?

Фотографија: Rex

Сајт "Квора", специјализован за питања и одговоре, покушао је да установи зашто америчке грађани углавном сматрају глупим индивидуама. Од читалаца је затражено да одговоре на питање зашто свет сматра Американце глупим, иако САД имају највећи БДП.

Да би доказали тупавост америчког народа, многи су указивали на чињеницу да половина грађана САД негира теорију еволуције и верује у креационизам, и да је број људи који верују у божански чин стварања већи у САД него у било којој другој развијеној земљи.

Према другима, Американце образовање интересује једино као начин да се заради новац, што доводи до слабог познавања математике, географије и историје. Да сам по себи, амерички образовни систем обилује неједнакостима, па око 20 одсто америчких грађана има дипломе угледних универзитета, док их још толико има само пар година средње школе.

Холивудски филмови и поп музика су наведени као додатни разлози глупавости америчког народа, јер већина америчких филмова и песама код људи не изазива никакву мисао.

Било је и оних који су рекли да су о Американцима почели да мисле као о глупацима после гледања филма "Форест Гамп".

И географски положај САД такође утиче на светоназор Американаца. Огромну територију северноамеричког континента запљускују два океана, што је разлог с којег многи не путују и не показују интересовање за културе других земаља. Исто се може рећи и за стране језике.

Поврх свега, ту су и амерички политичари (прочитати: Americans have a right to act stupid?). Начин на који своју земљу представљају на међународној сцени многим корисницима "Кворе" је довољан доказ да су Американци глупи.

Напомена преводиоца: Правда.Ру опасно брине за углед највећег руског "партнера". Има тога још, али су само у оквиру овог чланка дали, поред горе наведеног, три линка на своје текстове по том питању:

Jon: Why does the world condemn America all the time? - English pravda.ru
Don Quixote, Stupid American - English pravda.ru
Americans smile all the time as if they are plugged in - English pravda.ru

Додатно:  Ћирилизовано: САДА И ЗВАНИЧНО: Американци јесу глупи


Извор: Why are Americans stupid? - English pravda.ru
Избор и превод: Ћирилизовано за СРБИН.ИНФО

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!