Дементност код људи у четрдесетим годинама и вакцине

Илустрација: Homeschool

Деменција и друге неуролошке болести мозга погађају све млађе и млађе људе - показују ново истраживање научника са енглеског Универзитета Борнмаут и студија објављена у часопису Surgical Neurology International. Раширеност ових болести је достигла ниво "скоро епидемије", кажу истраживачи, а тако брзо повећање указује на знатан утицај "фактора средине".

"Стопа раста у тако кратком времену сугерише тиху или чак 'скривену' епидемију, у који фактори животне средине морају имати велику улогу, а не само старење", каже главни истраживач Колин Причард. "Живот у данашње време производи мулти-интерактивна загађења животне средине, али и промене у људском морбидитету, укључујући и неуролошке болести у мери која указује на утицаје околине."

Стопа смртности је више него удвостручена. Истраживача су упоредили стопе неуролошких обољења мозга у 21 западној земаљи од 1989. до 2010. године. Утврдили су да је од 2010. године просечна стопа појаве деменције била 10 година раније него 1989. године. Поред тога, смртност од неуролошких болести је значајно повећан код особа старости од 55 до 74 године и скоро да је удвостручена код особа старих 75 и више година.

Ове промене су забележене у свакој од 21 земље, али су Сједињене Америчке Државе прошле убедљиво најгоре. У САД, смртност од неуролошких болести код мушкараца старијих од 74 године се утростручила од 1989. до 2010. године, а код жена истог доба чак упетостручила. Сада старије Американке више умиру од болести мозга него од рака - први пут у историји.

Анализа је показала да се налази научника не могу једноставно објаснити успешнијим лечењем других болести.

"Најважније је то што се људи разбољевају не зато што живе дуже, од болести које раније не би добили јер им животни век није био толико дуг, већ што се неуролошке болести развијају код старијих људи више него икад", каже Причард.

Уместо тога, основни узрок морају бити промене животне средине које су се десиле у протекле две деценије.

"Промене животне средине у претходних 20 година подразумевају да је у њој повећано присуство петро-хемикалија због ваздушног саобраћаја и учетворострученог броја моторниох возила, пестицида и позадинског електро-магнетног зрачења, итд. Ови резултати неће бити добродошла вест, јер је много оних са краткорочним интересима који ће желети да их игноришу", каже Причард.

Какве то има везе са вакцинама? Да ли изложеност живи из вакцина има неку улогу у повећаним стопама ране деменције? Тимеросал са живом је до 2001. године коришћен као конзерванс у многим вакцинама за децу. Та супстанца се чак и данас користи у вакцинама за одрасле, као и у вакцини против грипа - и за децу и за одрасле.

За студију објављену 2010. године у "Часопису за Алцхајмерову болест" (Journal of Alzheimer's Disease), истраживачи су прегледали 100 ранијих експерименталних и клиничких студија, гледајући на ефекте живе на ћелије, животиње и људе. Установили су да дуготрајно излагање живи изазива многе од оних истих промена виђених код Алцхајмерове болести, укључујући конфузију и оштећења у меморијској и когнитивној функцији.

"Очигледно је да жива доприноси неуролошким проблемима, чија стопа је у порасту упоредо са порастом нивоа живе", каже истраживач Ричард Дет. "Изгледа да  су ова две ствари повезане."

Алуминијум, други уобичајени састојак вакцина, такође има везе са деменцијом. На пример, студија објављена 2009. године у "Америчком часопису за епидемиологију" (American Journal of Epidemiology) открива да су људи са највећим садржајем алуминијума у ​​својој пијаћој води у највећој опасности од деменције. И клиничка истраживања директно повезују алуминијум са оштећењима мозга.

Алуминијум и жива су навелико присутни у животној средини и због контаминације из других извора. Електране на угаљ су највећи на свету извор загађења и главни контрибутор контаминације рибе живом. И стоматолошке пломбе су велики извор изложености људи живи.

Извори за овај чланак: AlphaFalileo.org, SurgicalNeurologyInt.com, CDC.gov, FDA.gov, Northeastern.edu, NaturalNews.com, AskDrSears.com, NaturalNews.com

Аутор: Дејвид Гитерез
Извор: Dementia now striking people in their 40s as mercury from vaccines causes slow, degenerative brain damage - NaturalNews.com
Избор и превод: Ћирилизовано за СРБИН.ИНФО

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!