Западни медији очајни (а "Блиц" ужаснут): Русија помаже Исламској држави!

Russia Insider: "Бизнис инсајдер" тврди да Исламска држава за напредовање ка Алепу делимично има да захвали руским ваздушним ударима на Исламску државу. Има смисла. Ваистину.

Превод са арапског: Алаху екбер! Хвала и слава Русији што нас бомбардује!

Русија сада "помаже" Исламској држави - према провереном извору, "Бизнис инсајдер":

"Терористичка група Исламска држава је за последњих 24 сата успела да напредује у близини највећег града у Сирији, индиректно уз помоћ руских ваздушних удара којима су отеране друге групе.

Милитанти ИДИС-а су заузели пет села на северном ободу Алепа, и дошли на једну миљу од територије коју држи сиријски режим - преноси Ројтерс.

У руским ваздушним нападима у тој области наводно је убијено неколико стотина антирежимских побуњеника, од којих су многи припадници група против којих се бори и ИДИС ( Исламска држава Ирака и Сирије, група познате и као Исламска држава, ИДИЛ и Даеш).

"Даеш је искористио руске ваздушне нападе и преокупираност (побуњеничке) Слободне сиријске армије борбама у Хами, и напредовао ка Алепу", рекао је за Ројтерс један побуњенички командант."

Добар покушај, "Бизнис инсајдер". Али. шта ћемо с тим што сиријски курдски лидер, који је ове недеље посетио Вашингтон не би ли добио подршку, у интервјуу за Ал монитор рече да у близини Алепа нема никаквих снага Слободне сиријске армије:

"Упитан за став Курда у погледу руског бомбардовања, Ахмед је рекао да је то "добар корак у борби против тероризма, али са друге стране, јача Асадов режим, што је лоше."

Међутим, Ахмед такође тврди да у подручју око Алепа и Идлиба где се одвија садашња руска офанзива нема припадника Слободне сиријске армије (коју подржавају САД).

Пентагон и Бела кућа имају другачији став  и кажу да Русија удара по тамошњим борцима који су обучени и финансирани од САД."

И то каже побуњенички вођа који жели војну помоћ у борби против Асада.

Ал' нема везе, игнорисаћемо и факат да је Русија - само током последњег дана, тако "напумпала" Исламску државу да јој је уништила два командна центра, 29 теренских кампова, 23 утврђених објеката и неколико положаја са борцима.

Ћирилизовано: Јесте ли отворили линк на чланак Бизнис инсајдера? Отворите. Танко, зар не? Е, ал' зато ми имамо Блиц и Свету Србина. Ако нисте гадљиви, обавезно погледајте сав тај заједнички труд Петреусове "српске" узданице и, опет "проверених извора", Јутарњи.хр и АП: Blic Online | RUSI NAPADAJU, ISLAMISTI SVE JAČI Džihadisti u ofanzivi, osvajaju najveći grad u Siriji


Извор: Russia Insider
За СРБИН.ИНФО превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано
 

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!