Пол Крејг Робертс: И Русија пала на "терористичку причу" о париским нападима

Напомена аутора: Оно што је остало од америчке левице опет је прогутало званичну "терористичку причу" о нападима у Паризу, јер таква званична прича служи денунцијантству левичара. Видим да су је и Руси прихватили, јер иде у корист њиховог става да цео свет мора да се уједини у борби против тероризма. Невероватно. Вашингтон увек може да рачуна на тотално слепило света.

За само сат времена од напада у Паризу и без икаквих доказа, појавила се, као уклесана у камену, прича да је починилац Исламска држава. Тако се ради пропаганда.

Када је ради Запад, увек му успева, јер је свет навикао да га предводи Запад. Запањен, гледао сам како руске информативне агенције помажу у ширењу званичне приче о париским нападима, иако Руси и сами често трпе због сејања лажи.

Да ли су руски медији заборавили МХ-17? Истог тренутка када је објављено да је у источној Украјини малезијски авион оборен ракетом руске производње и да су је испалили сепаратисти, кривица је приписана Русији. Што остаје у сећању, и поред недостатка доказа.

Заборавише ли руски медији "руску инвазију Украјине"? Иако бесмислена, та прича је на Западу као јеванђеље.

Да ли руски медији заборавише на књигу немачког уредника новина који признаде да је сваки иоле значајан европски новинар средство ЦИА-е?

Човек би помислио да ће искуство натерати руске медије да буду опрезни код објашњења потеклих са Запада.

Сада је у камен уклесана највероватније још једна лажна прича. Као и 11. септембра, када је неколико Саудијаца са перорезима надмудрило читав безбедносни сектор САД, сада се Исламска држава домогла иначе недоступног оружја, намагарчила француске обавештајне службе и организовала низ напада у Паризу.

Зашто би Исламска држава то учинила? Да се освети због незнатне улоге Француске у блискоисточном насиљу Вашингтона?

Зашто није изабрала САД?

Или је сврха Исламске државе да изазове поплаву избеглица у Европу, блокирану и затворених граница? Да ли Исламска држава заиста жели да јој сви противници буду у Сирији и Ираку, кад може да их протера у Европу? Чему убијати и контролисати милионе људи спречавајући им одлазак?

Не очекујте да ће вам медији понудити објашњења и питања о причи уклесаној у камену.

Опасност за европски политички естаблишмент није Исламска држава. За европски политички естаблишмент су опасне анти-ЕУ и анти-имигрантске политичке странке: Пегида у Немачкој, Странка за независност Уједињеног Краљевства и Национални фронт Марин Ле Пен - најјачег кандидата за следећег француског председника.

Нешто се морало урадити с хордама избеглица из ратова Вашингтона, или би етаблиране политичке странке претрпеле пораз од странака које нису склоне ни Европској унији, ни покорности Вашингтону.

Правила ЕУ о избеглицама и имигрантима и немачко прихватање једног милиона избеглица, заједно са оштрим критикама влада земаља Источне Европе које желе да поставе ограде да би се спасле од избеглице, чине затварање граница немогућим.

Али, са терористичким нападима у Паризу, немогуће постаје могуће, тако да је председник Француске одмах најавио затварање француских граница. Затварања граница ће бити све више и више - тако да ће се ублажити главни проблем, проблем успона дисидентских политичких странака. Европска унија ће бити безбедна, и обезбеђен суверенитет Вашингтона над Европом.

Без обзира да ли су париски напади били операција "лажне заставе"да би се остварили овакви резултати, овакви резултати јесу и биће последице напада. Овакви резултати служе интересима европског политичког естаблишмента и Вашингтону.

Да ли је Исламска држава заиста толико несофистификована да ово не схвата? Ако јесте, како је онда успела да с лакоћом превари француске обавештајне службе? У ствари, да ли је могуће да су француске обавештајне службе толико необавештене?

Да ли је могуће да су народи Запада толико необавештени да сместа и без икаквих доказа падају на причу уклесану у камену? Чињенице се на Западу стварају сврсисходним саопштењима влада. Истрага није део тог процеса.  Другачије не може ни бити, када је 90% америчких медија у власништву шест мега корпорација.

Што су тврдње апсурдније матрикс је све развијенији, чак постаје још нерањивији.


Аутор: Пол Крејг Робертс
Извор: The Matrix Extends Its Reach -- Paul Craig Roberts - PaulCraigRoberts.org
Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано за
Покровитељ преводилачке делатности блога "Ћирилизовано": Јелички дукат


Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!