Пуковник Касад: Харков или како увести ратно стање (видео)

Служба безбедности Украјине (СБУ) је у суботу објавила видео запис признања непознате особе да је 22. фебруара починила терористичко дело у Харкову.

На претходну глупост, када је приказан видео о хапшењу снимљен у сумрак, иако је само неколико сати прошло од експлозије и још је био дан, надовезују се нове грешке СБУ.

Прво, признање се, монотоним читањем текста, даје у камеру. Лице починиоца се не види. У чему је онда смисао видео-признања?

Пуковник Касад: Напад унапред на смрт осуђених (видео)


Сукоб код Мариупоља, и поред повремено проглашаваних прекида ватре, у акутној фази је већ неко време. Штавише, рекао бих, акутна фаза је постала хронична фаза. И поред чињенице да је рат позиционе природе, јер се углавном састоји од размене артиљеријске ватре, понекад батаљони територијалаца изводе очајничке нападе на положаје милиције код Новоазовска, нападе унапред на смрт осуђених.

Огромне разлике у најнижој цени рада у Европи

У Европској унији је више него десетострука разлика између најниже и највише бруто минималне зараде - стоји у извештају Еуростата, објављеног пре неколико дана. Где да се запослите, ако желите високу минималну зараду? Ево!

Близу 2000 евра, тачније 1923 евра - односно 582,000 форинти (око 231,000 динара - прим.прев.) - износи минимална плата у Луксембургу, како стоји у статистичком извештају Еуростата.

Гилад Ацмон: Исламска држава - Made in Israel (пародија, видео)


Они којима је познат план "Јинон" (Yinon - The Jewish Plan For The Middle East and Beyound)
имају добрих разлога што Исламску државу сматрају за израелски продукт. Што је и ова комедија...

Пуковник Касад: Украјина јесте "Еуропа"


Пристојан и прилично обиман избор хунтине војске за време рата у Донбасу.

Пуковник Касад: Укратко о важном


1.Заиста има делимичног повлачења тешког наоружања. Хунта, мада много спорије од ДНР и ЛНР, повлачи нешто од тешког наоружања, иако је све то праћено повременим борбама без икаквог оперативног значаја. Хунта није прогурала идеју о мировним снагама, незадовољна је својом саботажом процеса повлачења, али је, после Захарченковог ултиматума и после повика на њу и ДНР из Европе, да повлачење тешког наоружања мора да иде брже, заиста почела да неке ствари повлачи. На чудан начин: иако то ради са нешто артиљерије и СВЛР, наставља са ротацијама на линији фронта, али не само то, већ довлачи оклопне јединице, и као замену онима са губицима, и као појачање групацијама које могу учествовати у офанзиви. Генерално, вара где год може. Општа тенденција је таква да ће неко време интензитет војних дејстава бити редукован на минимум и вероватније је да ће бити месец-два некаквог "примирја" у Донбасу, него да га бити неће. Али је сигурно да ће "Империја Добра" и њене кијевске марионете у једном тренутку прекинути примирје, па се и Новоруске оружане снаге и хунта припремају за пролећну кампању. Према службеним изворима из ДНР, тренутно се у НОС сваког дана пријављује до 200 нових људи. Бројка сасвим пристојна, и ако темпо појачавања остане исти, онда ће НОС до априла не само успети да потпуно надокнаде губитке претрпљене у зимској офанзиви, већ ће и повећати своју бројност, мада ће хунта, и то треба рећи, задржати одређену, иако не од пресудне важности, бројчану премоћ, због својих већих мобилизацијских могућности.

Морска неман или риба из маште (Моравци мирно!)

У Италији је постављен нови светски рекорд у величини рибе која је икада  упецана. Члан риболовачког клуба "Спортекс Италија", Дино Ферари, упецао је у делти реке По сома гиганта, тежине 127 кг.