Обама одобрио стварање "антипропагандистичког центра"

© AP Photo/ Andrew Harnik

Председник Обама је у петак потписао Закон о овлашћењима за одбрану државе (National Defense Authorization Act -  NDAA), којим се за потребе рата и војске одобравају средства у износу 619 милијарди долара.

Предлог закона је прошао оба дома Конгреса, и то са већином гласова која онемогућава председнички вето. Законом о овлашћењима за одбрану државе предвиђено је да војска добије скромно повећање плата, али и да се број војника у активној слуби повећа на 1,3 милиона.

Законом о овлашћењима за одбрану државе ограничено је пребацивање затвореника из центра у Гвантанамо заливу, чиме је постало јасно да ће Обама отићи а да није испунио предизборно обећање о затварању тог затвора.

Међутим, заступници слободе штампе упозоравају на слабо запажене одредбе Закона о овлашћењима за одбрану државе, којима се омогућава стварање националног антипропагандистичког центра.

На основу тих одредби, због којих  Закон о овлашћењима за одбрану државе још називају Законом о борби против дезинформација и пропаганде, Стејт департмент ће активно радити на "уочавању, разумевању, разоткривању и супротстављању страним државним и недржавним пропагандистичким и дезинформационим дејствима која за циљ имају подривање интереса државне безбедности САД".

Hang The Bankers

Александар Јовановић / Ћирилизовано: И све то, као што рекох у О будаластости и штетности новинарства типа "И Трамп „опалио шамар” Обами и признао да је одувек сматрао да је Путин веома паметан", прође потпуно непримећено. Бар у медијима на српском језику и руским медијима на енглеском. Шта више, "Спутњик" је успео да скрене пажњу на сасвим споредну последицу једног од највећих "успеха" Обамине администрација и садашњег састава Конгреса, па је вест насловио Обама потписао закон који ограничава војну сарадњу са Русијом.

"Спутњик", РТ и сл. треба разумети: како рећи "цару" да није схватио да сва та стрка око руског хаковања служи само да би се оправдало доношење оваквог закона, и да су нове санкције и "мангупски" одговор апсолутно небитни - осим што су успели да скрену пажњу са главног: озакоњивања "Министарства истине" НАДЛЕЖНОГ ЗА ЦЕО СВЕТ.

Извор: Obama Quietly Signs The "Countering Disinformation And Propaganda Act" Into Law | Zero Hedge

Подбацили су и српски медији, наравно. Али неће кривити себе и своје незнање када "Гугл" престане да им уплаћује новац за рекламе, кућа чија је платформа на којој су направили веб-сајт откаже услуге, почну да се догађају неодбрањиви DDoS (енгл. Distributed Denial of service) напади, СББ-ове интернет услуге постану кењкаве...

И чекаће помоћ од Руса - које неће бити. Путин јесте препоручио "народу своме" да пређе на руске ИТ производе, али препорука није обавеза, неуважавање препоруке не значи службу на некој арктичкој санти (Сибир је постао превише цивилизован, није за педагошке сврхе), па се нема на шта ни прећи.

Итд. Притискајте мало своје омиљене медије, рецимо РТ. Бар напишите какав коментар на њиховом веб-сајту, упозорите да прети опасност да ћете ускоро уместо Макса Кајзера и Анисе Науи гледати Кањеа и Џеј-Кеј, ако не обавесте Кога треба да је ПР - у којем има успеха, али има га и Вучић - ипак споредна ствар у информационом рату.


Извор: Obama authorises 'anti-propaganda' center, part of $619 billion NDAA spend
Приређено на:

MX Linux | MX Community


Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!