Раде Ликић: УНЕСКО, стећци, богумили и Блајбург - како су нас опет превеслали

Александар Јовановић / Ћирилизовано:

Пошто се не информишем скакућући од сајта до сајта, него користећи читач довода вести (RSS), ретко свраћам на "Фронтал", вредним чланцима богат, али портал чије уредништво никако да се сети да се до информација долази и на рационалан начин. Зато умал' да пропустим текст Радета Ликића, рад који ћете и ви, надам се, даље проследити. Зашто - видећете и сами већ после првих реченица. Текст преносим у неизмењеном облику, без обзира на постојеће правописне грешке. Требало је да их исправи неко из "Фронтала". Да јесте као што није, не би први коментар испод текста био исмејавање, бивши Србин не би имао прилику да проблематизовањем писмености аутора  доведе у питање веродостојност изнетих чињеница и поруке.


Путујући у очев завичај, пролазио сам из Сарајева сваке године три или четири пута крај некрополе на Радимљи. Памтим одавно ту некрополу. Кад се иде из Сарајева ка Требињу, са десне стране пута налази се већи дио некрополе. Посебно су упечатљиве рељефне сцене: људи са високо уздигнутом и предимензионираном шаком. Сљемењаци, високи сандуци, плоче и крстови препуни лијепо изведених симбола распаљивали су моју дјечачку машту. Сцене лова и ратних витешких игара биле су ми најинтересантније.

Пол Крејг Робертс: Могу ли Американци збацити Зло које над њима влада?


Пол Волфовиц и лажи што их је изрекао док је био високи државни функционер су изазвали огромну погибију и масовно уништење у седам држава. Волфовиц је обнародовао да ће свој глас дати Хилари Клинтон. Да ли ћете се због тога предомислити?

Изненађење би било да се Волфовиц изјаснио за Доналда Трампа. У чему је онда вест?

Трамп је рекао да не види ничег доброг и изгледног у сукобу са Русијом, сукобу што га је изазвао Вашингтон, и чак доводи у питање смисао даљег постојања НАТО-а.  Трампова мирољубивост га чини "опасним по безбедност државе", каже Волфовиц. Оно што Волфовиц заиста мисли је да је миру склон председнички кандидат опасност по "Волфовицеву доктрину" америчке хегемоније над светом. За сулуде умове Волфовица и неоконзервативаца, Америка је безбедна једино ако влада читавим светом.