Бљицкаста надања: "TRAMP POPUNJAVA RUPE Za američku bezbednost brinuće čovek koji je DOBRO POZNAT SRBIJI?"

Александар Јовановић / Ћирилизовано:

Превентивно, да се припремите за ову сплачину тако што ћете прочитати и нешто позитивно... Бајци је крај - САД почела да кажњава украјинске политичаре / "Fairy Tale is Over": US starts sanctioning Ukrainian politicians - Fort Russ / Вслед за Ляшко США готовят запрет на въезд целому ряду украинских политиков - antifashist

А "Блицов" текст остаје на писму које и заслужује.

Foto: Reuters

Nakon iznenadne ostavke savetnika američkog predsednika Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost Majkla Flina, veliki broj zvaničnika zaduženih za nacionalnu bezbednost SAD i zvaničnika Bele kuće, uključujući Trampovog zeta Džareda Kušnera, dalo se u potragu za osobom koja će trajno zameniti Flina na funkciji.

To sajt Politico.com saznaje od neimenovanog zvaničnika Trampove administracije koji je kazao da su u potragu uključeni i direktor CIA Majk Pompeo, ministar odbrane Džejms Matis, ministar za unutrašnju bezbednost Džon Keli, šef Trampovog kabineta Rajns Pribus i glavni strateg administracije Stiven Benon.

Navodi se da trenutno u trci za preuzimanje doskorašnje Flinove funkcije vodi viceadmiral Robert Harvard, ali da je na sastanku sa zvaničnicima u vezi sa ovim poslom bio i bivši direktor CIA i nekadašnji komandant savezničkih trupa u Avganistanu Dejvid Petreus.

Petreus je postao poznat u srpskoj javnosti nakon što je investicioni fond KKR (na čijem je čelu) kupio najveću kablovsku mrežu SBB. Takođe, Petreus se sastajao i sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem, kada je izrazio želju da otkupi neke od nenaplativih kredita, koje banke potražuju od firmi iz privatnog ili državnog sektora, a ne mogu da ih naplate, a gde spadaju i dugovi tajkuna. Na taj način bi ušli u vlasničku strukturu firmi jer kupovinom nenaplativih kredita firmi stekli bi deo vlasništva firme koja se zadužila kod banke, a nije mogla da servisira svoje obaveze.

Dejvid Petreus
Bivši šef CIA pre nekoliko godina našao se u centru skandala, nakon što je otkriveno da je njegova ljubavnica Pola Brodvel otkrila brojne državne tajne koje je navela u svojoj knjizi "All In: The Education of General David Petreus".

To je dovelo do njegove ostavke, koju je prihvatio bivši američki predsednik Barak Obama.

Petreus se oglasio neposredno nakon izbora u novembru, kada je jasno istakao da je "spreman da služi u američkoj administraciji ukoliko ga Donald Tramp pozove".

- Bio sam ranije u situaciji kada mi se predsednik obratio u teškom momentu...i rekao da od mene traži kao predsednik i glavnokomandujući da preuzmem komandu nad bezbednosnim snagama u Avganistanu. Jedini odgovor može da bude: Da, gospodine predsedniče - istakao je tada Petreus.


Извор: TRAMP POPUNJAVA RUPE Za američku bezbednost brinuće čovek koji je DOBRO POZNAT SRBIJI?

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!