Емануел "Ротшилд" Макрон - одговор глобалиста на Трампа, Путина и Ле Пен

Фотографија: Кристоф Аршамбо/ АФП преко Гети имиџис
Француски избори јасно показују с каквим лукавим и искусним противницима имамо посла. Наднационална олигархија и бирократија су тако опасни, да ни Путину и Трампу, када би удружили снаге, не би било лако да с њима изађу на крај.

Најопасније својство наднационалне олигархије и бирократије, о којима је Путин говорио на Валдаију, нису њихови финансијски ресурси и приступ свим полугама власти - иако је и то изузено важно. Најопаснија одлика сорошита и каганита је њихова способност учења. Наднационална елита, која је донедавно потпуно контролисала САД, а у европској политици и сада има последњу реч, није никакав мумифицирани совјетски политбиро, него група паметних и искусних пословних људи и политичара још увек способних да пролију море крви.

Погледајте шта се сада дешава у Француској и видећете како суптилно, ефикасно и разборито магарче француске бираче и манипулишу њиховим емоцијама у своју корист.

Пре само месец дана, већина стручњака је предност давала Франсоа Фијону, омиљеном у народу, с високим рејтингом и великом подршком своје странке, који је могао да искористи факат да је гласачима доста садашњег политичког естаблишмента, Франсоа Оланда посебно. Фијон је одговарао и Русији и изгледало је да ће све бити како се само пожелети може. Кад оно...

Наднационална олигархија и бирократија зададе двоструки ударац.

Прво су Фијону изнашли "прљавштине", које су, иако смешне чак и по европским стандардима, медији тако ефикасно обрадили да му је подршка опала, а партијски камаради почели да захтевају да повуче кандидатуру.

Друго, наднационална олигархија, демонстрирајући да је извукла поуку из Трампове победе у САД, хитро је из шешира извадила "независног и антисистемског" кандидата, појаву привлачну бирачком телу, ситом досадних и корумпираних политичара.

Ecce homo: Емануел Макрон, француски политичар и бивши инвестициони банкар у служби Ротшилда. Мада не постоје такве ствари као бивши банкар или бивши шпијун.

Изненадна појава и учешће Макрона у председничкој трци лепо показује с каквом лакоћом спрега инвестиционих банкара, пиарчека и медија може да створи "антисистемског" кандидата. Борац против естаблишмента неће бити кандидат какве партије, него свој човек са ни из чега створеним покретом - нит левичарским, нит десничарским, али способним да привуче силне незадовољне бираче из читавог политичког спектра. Програм ће му, као што Макронов и јесте, бити назван револуционарним, а бирачима ће обећавати да ће се у свему владати добро и борити против свега лошег - без много детаљисања.

"Револуционарни банкар" мени делује малкице блесаво. Али, судећи по анкетама, има бирача који мисле да у томе нема ничег контрадикторног.

Успех Макронове пи-ар кампање је заиста импресиван, чак и ако му је рејтинг лажиран. Макронови пиарчеци и пиарчице успевају да помире непомирљиво: наш Емануел јесте за благи економски либерализам, али је обичан човек и борац против естаблишмента; наш Макрон јесте за Еуропу и мултикулти, али то и није много битно (јер би нови терористички напад или масовно силовање могли да науде подршци кандидату који заговара такве "вредности").

Највероватније, у следећем кругу избора ћемо гледати окршај Марин Ле Пен и Макрона. "Бивши банкар" Ротшилда има све шансе да победи, јер ће за њега агитовати сви медији и све странке естаблишмента. Да омане може само ако се деси скандал размера сличних скандалу с Клинтонком и њеном тајном преписком, или ако дође до масовне мобилизације евроскептика. Ил' ако опет прораде "руски хакери" и Џулијен Асанж.

Добро, да приведен крају. Не причам ово зато што су ми француски избори богзна како интересантни, него да поручим да Макронова победа неће бити трагедија - преживећемо и то. Такође, посматрајући како се гради Макронов "имиџ" и каве поруке "борац против естаблишмента" упућује у предизборној кампањи, постаје све очигледније да ће наши геополитички противници за руске председничке изборе потегнути неког овдашњег Макрона. Таквих тобожњих револуционара, популиста, истинољубаца и непоколебивих бораца против корупције и естаблишмента ни у Русији неће зафалити. Али џаба сво пиарчење и малање дражесних сличица о Навалнију, Касјанову и, посебно, Ројзману, о чијој кандидатури навелико распредају московски политстратези. Русија није Француска, макроноиди овде немају шансе.

И это очень хорошо.


Аутор: Руслан Осташко
Изворни текст на руском: Банкир Ротшильдов - будущий президент Франции: ruslanostashko
Превод на енглески: Џ. Арнолдски
Извор: Fort Russ
Превео, прилично слободно, претходно осокољен убавом сликом српског демократисања - Иван Ивановић – Свом снагом дупе у фотељу – AntiCensura: Александар јовановић / Ћирилизовано, на Antergos Linux

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!