среда, 16. август 2017.

Пол Крејг Робертс: Мржња либерала поткована је незнањем

SNIPPITS AND SNAPPITS

У Дараму, у Северној Каролини, седишту Универзитета Дјук, банда састављена углавном од белаца поруши Споменик Војнику Конфедерације. Можда се олош угледала на украјинске неонацисте које су на власт инсталирали Обама и Хилари, после пуча у америчкој организацији којим је збачена демократски изабрана влада. Прво што је учинио украјински неонацистички режим било је рушење свих совјетских споменика подигнутих у знак сећања на ослобођење Украјине од нацистичке Немачке. Неонацисти што су порушили споменике су потомци Украјинаца бранитеља нацистичке Немачке, а сада представљају "демократску власт" коју подржавају и Вашингтон и европски вазали му.Шта се постигло рушењем Споменика Војнику Конфедерације и где је била полиција?

Видео снимци откривају да је у рушењу учествовала гомила састављена махом од белаца, белаца толико поблесавелих да су неки пљували оборену статуу а затим узмицали као да ће им бронзани војник узвратити ударац. Било је и шутирања и других манифестација патолошке мржње својствене незналицама.

Јер за дупеглаве гангстере, највероватније студенте Универзитета Дјук, уништени споменик је био симбол ропства.

Такво незнање - поистовећивање војника Конфедерације са ропством - је сушта супротност свему што је утврдила историјска наука. Ропство у јужним државама је било ограничено само на плантаже, на којима су робови служили као радна снага. Институција ропства датира много раније од Конфедерације и САД. Наслеђено је из времена када је Нови свет колонизован из економских интереса Европљана. Робови нису били изум Југа. Доведени су много пре Декларације о независности, јер је било силних природних ресурса за искоришћавање, али не и радне снаге.

Први робови у Америци били су бели робови, али они су умирали као муве од маларије и жуте грознице. Онда се покушало са "Индијанцима", али домороцима нису хтели да раде. После, када се сазнало да има Африканаца имуних на маларију, утврђен је и извор радне снаге. Робови су набављани од афричких племена, која су сваке године водила међусобне ратове у којима је плен било робље. Историчари - социјалисти, какав је био Јеврејин Карл Полањи, брат мог професора Јеврејина са Оксфорда, уваженог физикохемичара и филозофа Мајкла Полањија, коме сам посветио своју прву књигу, детаљно и прецизно су обрадили историјат трговине афричким робовима, трговине коју су водили црни Африканци.

Војници конфедерације нису поседовали робове и, што зна сваки историчар, нису се борили у одбрану ропства. Борили су се зато што им је држава била нападнута.

А Конфедерација им је била држава таман колико и САД. Тада су људи били лојални само својој држави. У њиховој свести, САД су биле нешто као што је ЕУ Французима, Италијанима, Холанђанима, Британцима, итд. Француз и данас на себе гледа као на Француза, а не "Евроунијата" коме је држава ЕУ.

Банда што је уништила споменик Војнику Конфедерације би требало да зна да је Роберту Е. Лију понуђено да командује Војском Уније, што је он одбио, рекавши да не може да води рат против сопствене државе, при чему је мислио на Вирџинију.

Лијева војска је била Војска Северне Вирџиније.

И сам председник Линкон је стално понављао да се рат не води због ропства, већ зарад "очувања Уније", тј. империје. Да је Југу дозвољено да се одвоји, постојала би два такмаца за огромну територију западно од реке Мисисипи. Распупели империјални апарат из Вашингтона није хтео никакву конкуренцију.

Да је Југу дозвољено да се одвоји, Север би изгубио тржиште за своју релативно скупу робу, за коју се надао да ће је продавати на Југу тако што ће додатно опорезовати јефтиније британске производе.

Југ је схватио да би тиме био двоструко погођен: морао би да купује скупљу робу Севера, и да сноси последице узвратних додатних пореза на свој памук што би их увела Британија.

Овај економски сукоб Севера и Југа је трајао дуго, да би на крају изазвао сецесију. Левичарски настројен амерички историчар Чарлс Берд такозвани Грађански рат објашњава економским узроцима, каже да није имао никакве везе са укидањем ропства.

И сама одредница "грађански рат" је, у овом случају, чиста лаж. Грађански рат је када се две стране боре за власт. ко ће контролисати владу. Југ се није борио за контролу над владом САД. Борио се јер га је Север напао.

Линколн није поослобађао робове. Штавише, да га нису убили, спровео би свој план да црнце, за које је сматрао да су инфериорни у односу на белог човека, врати у Африку. Ово није "теорија завере". Изнео сам документовану, доказану чињеницу коју је немогуће оборити.

Прокламација о еманципацији је била пропаганда. Циљ јој је био двострук: први, да зачепи уста аболиционистима, и; други, да подстакне побуну робова у државама Југа, због које би конфедерална војска морала да се повуче с фронта, да би заштитила жене и децу код куће. Или, што рече Линколнов државни секретар Виљем Х. Севард: "Да смо наклоњени ропству показасмо тиме што робове еманципујемо тамо где до њих не можемо допрети, а у ланцима их држимо тамо где можемо да их ослободимо."

Тако да је Ричард Хофштатер, још један "леви" историчар, исмејавао Линколнову Прокламацију о еманципацији, пошто се односила на ослобађање само оних робова који су ван домашаја њеног аутора.

Линколн није хтео да ослободи робове, него да их подстакне на побуну и силовања и убијања јужњачке нејачи, не би ли се Војска Конфедерације, коју Линколнови генерали никако нису успевали да поразе, повукла с фронта да би заштитила своје жене и децу. Али робови се нису побунили, иако, осим жена и деце, није било никога другог да им се супротстави. Је л' то та "репресија" о којој се толико жвалави?

Линколн је с Прокламацијом хтео да изазове побуну робова, јер, иако је посмењивао својих генерала да им се броја не зна, Војска Уније није успевала, без обзира што је била бројчано јача два, три, а често и више пута од јужњачке, да порази Лијеву Војску Северне Вирџиније - ниједном у прве две године рата. Да је Југ имао више људства, однео би још више победа, догурао до Вашингтона и рату би био крај. Али Југ никада није располагао довољним бројем војника да би имао резерве којима би извукао корист од победа на бојном пољу. С друге стране, Север је имао непресушни извор регрута - имигранте из Ирске, од којих је већина погинула за Америчку империју.

На Северу је било доста и гласног противљења рату. Линколн је морао да похапси преко 300 власника и уредника новина, и у егзил отера многе конгресмене.

Ропство је била наслеђена институција, а не творевина Југа. Ропство би мало по мало нестало, јер су имигранти и на Југу постали значајан извор радне снаге, док су плантаже, због прекомерног искоришћавања, располагале са све мање плодног, неиспошћеног земљишта. Ропство је на Југу опстало дуго, јер је добар број имиграната, уместо да се скраси и ради на Југу, настављао даље на запад, отимао земљу "Индијанцима" и постајао независни фармер.

Наравно, аболиционисти су сејали мржњу према Југу кад год и где год су стигли. Целог свог "северњачког" живота (тек одскора живим на Југу) гледам како либерали подстичу расну мржњу црнаца према белцима, а феминистоиди "родну" мржњу жена према мушкарцима. Мржња, ето шта најбоље дефинише либерала.

Глупих либерала који расну и мржњу између полова сеју на све стране, мржњу чији ће резултат бити уништење Америке.

Да Руси и Кинези руке не прљају, да не морају сами да нас почисте.

Paul Craig Roberts - Official Homepage

Напомена преводиоца: Сигурно сте приметили оно "Јеврејин" испред имена обојице браће Полањи, од којих је један био Робертсов професор. Лепо од деде. Иако ће се наћи и таквих који ће му замерити што је, на рачун стила, с једне стране хтео да искаже лојаланост каква се дугује учитељу, а да опет буде и поштен - у интелектуалном смислу - и читаоцу укаже...да ту нису баш сасвим чиста посла.

Јер Јеврејин је бранио своје. Нема сумње да су и сами Африканци криви за своје страдање, али...

- Jewish Involvement In Black Slave Trade To The Americas

- Jews and the African Slave Trade | My Jewish Learning

Даље и више потражите сами. За лендове, несклоне читању, извол'те на:
Претходно од истог аутора: Пол Крејг Робертс: Пропаганда, где год да погледаш (наставак)

Аутор: Пол Крејг Робертс
Извор: In America Propaganda Has Vanquished Truth - PaulCraigRoberts.org
Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на MX Linux


Нема коментара:

Постави коментар