Пређи на главни садржај

Хрватски "Јутарњи" и "Блиц": PROPAST RUSKE PROPAGANDE? Potrošili MILIONE za filmski spektakl koji NIKO NEĆE VIDETI (VIDEO)

Александар Јовановић / Ћирилизовано: Здружене, усташке и овдашње натоовске преститутке се труде да раде свој посао, али ће, зато што су објавиле и трејлер руске пуцачине, по свој прилици изазвати ефекат супротан од жељеног. Ако и премијера 20. септембра потврди да је "Крим" вредан филм акционог жанра, ето навале на "Пират беј" и сличне сајтове с којих очас можете скинути филм, када га тамо једном поставе.

Немојте да вас гризе савест ако и ви на тај начин погледате "Крим". Нећете оштетити ни формалног ни стварног продуцента. Њихов циљ је да филм види што већи број људи, а трошкове ће покрити приказивањем код куће, у Белорусији и, вероватно, Кини.Крым (2017) — о фильме, отзывы, смотреть видео онлайн на Film.ru


PROPAST RUSKE PROPAGANDE? Potrošili MILIONE za filmski spektakl koji NIKO NEĆE VIDETI (VIDEO)


Jutarnji.hr | 15. 08. 2017 - 16:10h

Rusi su potrošili milione evra za ekranizaciju dramatičnih događaja tokom aneksije Krima, ali jedini problem u celoj priči je što će taj "filmski spektakl" moći da vide samo stanovnici Rusije i Belorusije.

Foto: youtube

- Ovo je odluka koja se donosi jedanput u sto godina - dramatičnim glasom najavljuje se ‘Krim’, filmski spektakl koji uključuje ruske vojnike, tenkove, vojne avione, ali i ljubavnu priču koju direktor filma opisuje kao ‘Romeo i Juliju’.

Od početka ‘Krima’ se prati romantična priča između mlade Kijevljanke koja je učestvovala u demonstracijama na Majdanu i jednog mladića iz Sevastopolja koji se priključio proruskim pobunjenicima, piše Gardijan.

- Ovaj film želim da posvetim svim ukrajinskim i ruskim oficirima koji su odbili da pucaju jedan na drugoga, te su tako izbegli krvoproliće. To je suština celog filma, pokazati koliko se mi zapravo volimo - rekao je direktor Aleksej Pimanov koji je pomogao vlastitoj porodici da pobegne iz ratom obavijenog Luganska.

- Videli ste svi što se tamo događalo. A s druge strane, na Krimu nije ispaljen nijedan metak. Ruska intervencija je najzaslužnija što nije bilo rata na Krimu -kaže.

Naravno, ukrajinska strana malo drugačije gleda na ceo projekt. U Kijevu su uvereni da ‘Krim’ glorifikuje nezakonitu aneksiju poluostrva.- Krvoproliće na istoku zemlje dogodilo se isključivo zbog uloge Rusije. Pa ko je pobunjenike snabdeo oružjem?!

Naravno, film u Ukrajini neće biti prikazan. Čak je i Pimanovu poslednje tri godine zabranjen ulazak u zemlju tako da on tu ništa ne može da promeni.

Film zapravo nigde neće biti prikazan, osim u Rusiji i Belorusiji. Upravo je zbog ‘Krima’ Ukrajina uputila protestnu notu Minsku, nakon što se u bioskopima širom Belorusije vrteo trejler Krima.

Pimanova je takav rasplet događaja poprilično razočarao.

- Film nema nikakve veze s propagandom. Uostalom, glavni ženski lik je simpatična osoba koja se svim srcem bori za proevropsku vladu u Kijevu.

Pimanov je samo zaboravio da spomene da je dobar deo filma finansiran od strane ruskog ministarstva obrane. Navodno se cela ideja projekta rodila u glavi ministra Sergeja Šojgua.


Извори:

- VIDEO: RUSI POTROŠILI MILIJUNE ZA FILMSKI SPEKTAKL KOJI NITKO NEĆE VIDJETI Ekranizacija aneksije Krima moći će se pogledati u samo dvije države - Jutarnji List

PROPAST RUSKE PROPAGANDE? Potrošili MILIONE za filmski spektakl koji NIKO NEĆE VIDETI (VIDEO)

Коментари

  1. Тако се ради, а не наши мајмуни: 25 година не смеју да сниме филм на тему ратова 90-тих. Можда да им Конрад Аденауер плати?

    ОдговориИзбриши
  2. Три имена: КОЈО, ТРИФУНОВИЋ,БЈЕЛОГРЛИЋ.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de