субота, 19. август 2017.

"Факти" и "Фонд стратешке културе" или кад хваљење Путина потпомаже пропаганду непријатеља

Прво будалаштина у виду препричаног текста "Хафингтон поста", недело неукопропагандистичког веб-сајта "Факти", затим коментар.


Фотографија преузета с извора, Huffington Post: Путин је у трећем светском рату потукао Америку која није имала никакве шансе | Факти


    У трећем светском рату Руси су победили Америку спремну за обичан рат, прибегавши тихом кибер оружју. Руски лидер је током избора у САД прошле године први пут применио тај метод ратовања, како би у Овални кабинет посадио манипулацији подложну егоцентричну будалу”

         СХВАТАЈУЋИ да обичним оружјем не може да победи САД, џудиста Путин је потпуно променио правила игре. Ставио је улог на кибер оружје, пише за Huffington Post аналитичар Мајкл Розенблум.
        
И одмах дошао до закључка да је руски лидер у Белу кућу довео „будалу Доналда Трампа”, па га је „пустио са ланца” и тако у Америци изазвао грађански рат уз активно учешће десничара наоружаних до зуба.

         Исти онлајн-лист је навео да је пуковник КГБ Владимир Путин више пута рекао да је пропаст Совјетског савеза највец́а геополитичка катастрофа 20. века. Ово је било одскочна даска за овакав наставак:

         „Након пропасти СССР Америка је остала једина суперсила — ни Русија, ни било која друга земља нису могле да се упореде са САД и њиховом невероватном војном моћи. Због тога је Путин знао да ће, уколико не буде деловао, Америка владати светом још читав век. Међутим, Путин је био не само вешт обавештајац, него и мајстор џудоа, спорта у којем слабији борац користи снагу и тежину свог противника против њега самог. За руског председника, који није високог раста, то је био једини начин да побеђује противнике знатно крупније од њега”, пише Розенблум.

         У наставку је нагласио да је Путин знао да нец́е успети да се супротстави САД у свету конвенционалног оружја, због чега је ставио улог на апсолутно други метод вођења рата – на кибер оружје:

         „Милион људи са ноутбуцима и смартфонима могу да нанесу знатно више штете него милион људи са пушкама. У трецћем светском рату нема дивизија које у потоцима иду Фулдским коридором. За такав рат је НАТО био спреман и Путин би га изгубио. Али, Америка није била спремна за кибер рат и зато је Русија и могла да га добије”.

         Розенблум је подсетио да у војној историји има много примера како је ново оружје потпуно променило ток догађаја.

         У овом контексту је указао да су Британци и Французи у Првом светском рату били апсолутно неспремни за митраљеску паљбу и бодљикаву жицу, а да су у Другог светском рату немачке механизоване дивизије разориле Пољску. Овоме је придодао:

         „У трећем светском рату Руси су победили Америку спремну за обичан рат, прибегавши тихом кибер оружју. Американци нису имали никакве шансе”.

         Розенблум пише и да је руски лидер током избора у САД прошле године први пут применио тај метод ратовања, како би у Овални кабинет посадио „манипулацији подложну егоцентричну будалу”. Према његовим речима, обрада славољубивог Трампа била је за Путина дечја игра:

         „Руси су нам приредили тихи Перл Харбор” и стекли предност добивши прву битку без иједног метка. Када се Трамп нашао у Белој куц́и, Кремљ је пустио са ланца своју марионету, изазвавши грађански рат у Америци и то тако да ни сам председник није ништа схватио. То није било превише тешко ако се има у виду да је у Америци увек било екстремних десничара. Ипак, до овог тренутка нико их није претварао у оружје. Руси су били способни за то и тако су и поступили”.
        
Извор: Huffington Post: Путин је у трећем светском рату потукао Америку која није имала никакве шансе | Факти


Александар Јовановић / Ћирилизовано

Знате ли шта је "Хафингтон пост"? Тај бљутаволибералоидни веб-сајт истина јесте пионирско онлајн-гласило, покретачи су успели да докажу исплативост новинарске продукције која се пласира искључиво преко интернета - и на томе свака част - али од када је постао власништво АОЛ-а, постаде мучно га читати. Ево јучерашњег примера:

Преузето из HuffPost's Bannon headline ‘Goy, bye!’ sparks backlash | The Times of Israel

Што не значи да тамо нема и занатлија који знају како се ради пропаганда. Чланак How The Russians Won World War III - A Short History | HuffPost - што су га "Факти" препричали, без да читаоцу омогуће директну везу на извор, наравно - је питак, површан, скројен за америчког либералоида, који је, по саморазумевању, интелектуалац, а у ствари...да будем пристојан, или Јеврејин расиста, или каква продана душа од политичара или професионалца, рецимо, филмске струке, или напросто биће испраног мозга (српска слична давно је описао Слободан Јовановић).

А ове последње, каквих је највише (увек и свуда), није тешко убедити да су Русија и Путин највећа опасност за Америку. Довољно је споменути да је руски председник кагебеовац и лукави џудиста, и ето доказа да таква сорта насрће на Америку "кибер" (нипошто "информатичким") средствима, којима је на власт довела Доналда Трампа.

Извор: How The Russians Won World War III - A Short History | HuffPost

Дакле, чланак служи да читалачко тело утврди у убеђењу да је Трамп пион Русије, или да бар "нема дима без ватре", пошто "пише у 'Хафингтону".

Очигледнији пример пропагандистичког "новинарства" тешко је замислити.

Не верујем да фактотум "Фактију" није знао шта има пред собом.

Али руској преститутки - да, има и таквих, ТО не успева само на Западу - било је важније да још једном искористи прилику да лизне руку која га храни.

Свеједно што ће је тако запрљати пропагандистичком фекалијом непријатеља.

И дупеглавије међу својим читаоцима довести у недоумицу - да Руси ипак нису урадили то за шта их коњокрадице оптужују?

Штеточински, опасно.

Још опасније када будалаштину преузме да даље шири, такође (само неприкривено), руско пропагандистичко гласило, "Фонд стратешке културе". Па онда редом, да не набрајам русофилско-патриотске преписивачке веб-сајтове, чији би самопроглашени уредници да се додворе, не би ли, ко зна, можда једног дана и сами...

Што ме не би чудило. Дилетанти се увек међусобно нањуше и, неретко, испомажу.

"Спутњик", "Факти", "Фонд стратешке културе", "Веб трибјун", "Србин инфо"... Поред таквих "руских" стручњака за "информисање" Америма, овде, сопствени не требају.


Нема коментара:

Постави коментар