Дебкафајл: Нетањаху обавестио Путина о "црвеним линијама" Израела у погледу присуства Ирана у Сирији

Фотографија преузета из Israel and Russia: BFFs? Netanyahu’s budding ‘bromance’ with Putin - The Washington Post

Премијер Бењамин Нетањаху је председнику Владимиру Путину изложио које су то "црвене линије" Израела против иранског присуства у Сирији. Овом питању је био посвећен највећи део трочасовног разговора у Сочију, у среду 23. августа.

Нетањаху је Путину отворено рекао да ће Израел дејствовати по потреби: "Нећемо остати пасивни у погледу експанзионистичких планова Ирана, који коће да 'либанизује' Сирију. Ваздушним моствима за Револуционарну гарду и Хезболах, Иран покушава да успостави стално виојно присуство. Ово је за нас, као и за многе друге државе региона, веома озбиљна ситуација."

Израел не тражи и неће тражити дозволу, "дејствоваће кад то буду налагали његови интереси" - нагласио је премијер, и додао: "Имајући у виду да се ситуација протеклих неколико недеља мењала из часа у час, директори Мосада и Шин Бета су послати у мисије које су привукле озбиљну пажњу. Ми желимо да спречимо избијање рата, стога и дајемо одговарајућа упозорења."

Нетањаху је упозорио на опасност укорењивања шиитских екстремиста у срцу сунитског региона. Истакао је да су сви његови претходни разговори са руским председником донели добро обема државама, и да је уверен да ће и овај разговор такође имати позитиван исход.

DEBKAfile, Political Analysis, Espionage, Terrorism, Security

Претходно: Дебкафајл: Може ли Путин да Хезболах држи подаље од израелске границе?

Препорука: Да човек не поверује, али "Спутњик" на српском, који се и самог спомињања ционизма иначе чува к'о ђаво крста, овим поводом је објавио поприлично информативан чланак: Зашто би Израелу било најбоље да држи руке даље од Сирије - Спутњик Србија. Чак је, макар само једним пасусом, открио и откуд толика толерантност Русије на израелска бомбардовања руских савезника у Сирији:

Сергеј Балмасов истиче, с друге стране, да Русија и Иран јесу савезници, али истовремено и конкуренти.

„Москва и Техеран имају добру војну сарадњу у Сирији, али Москва је свесна да у политици Иранци играју дуплу игру. Русија неће кварити односе са Ираном, али неће кварити односе ни са Израелом због Ирана. Наравно да је ’стратешко пријатељство‘ између Москве и Тел Авива немогуће, али Русија и Израел желе да сачувају нормалну, конструктивну сарадњу“, наводи Балмасов за Спутњик.

Такође, "Спутњик" је дао смислен одговор руског државног медија на потцењивачко "Нетањаху ће притиснути Путина" Ројтерса. Агенција куће Ротшилд је касније упристојила наслов своје вести, Netanyahu to Putin: Israel may act to curb Iran's clout in Syria, али посао је већ био објављен - првобитну верзију која поручује "ко је газда" су већ пренели многи светски медији, па и индијски, земље за чије савезништво САД и Русија воде тешку борбу: Netanyahu to press Putin over Iran's Syrian foothold.

НАКНАДНО: "Дбкафајл" је касније објавио много детаљнији чланак на исту тему "црвених линија"...Israel’s red lines in Syria long crossed by Iran

Извор: Netanyahu informs Putin of Israel’s red lines against Iran in Syria
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Debian -- The Universal Operating System

1 коментар:

  1. Нажалост Русијом од 1917 године, владају Јевреји а сама чињеница да уредници Спутника беже и од речи "ционизам", говори нам да и он раде за Јевреје.
    Сви државни медији у Русији су под контрлом Јевреја, у осталом исто као и у СРбији, Америци и свим другим државама. Преко 95% светских медија контролишу Јевреји
    Рат у Сирији се и води да би се најпре уништила једна од најразвијрених држава блиског истока, да би сва изворишта нафте, која су до сада била у државним рукама, отишла у јеврејске руке, односно да би Јевреји контролисали продају нафте.
    Иран нема никакво присутство у Сирији, већ Израел и јевреји траже изговор под којим ће да уђу у Сирију и окупирају део Сирије, ради проширења не Богом даног Израела.
    Како и сам Нетањаху каже, да су сви разговори са председником Путином били у корист обе државе, јасно је да Путин добија упутсва како треба ратовати у Сирији.
    Нажалост већина Срба не види, да нам Јевреји преко својим медија. само стварају илузију о некаквим слободним председницима државама, који се наводно боре за свој народ, и не желе да прихвате да је то само илузија, већ желе да верују да ће им доћи неки спасилац, а они само треба да седе у својим кућама и да мирно седе, док издајници и јеврејске слуге на миру пљачкају и уништавају државу.

    ОдговориИзбриши

Пишите српски, ћирилицом!