Шта је заједничко председнику општине Жабаљ, шефици српског издања "Спутњика" и "свим Русима"?

Децентан outfit. "Ајфон". Справица лепа и корисна, али пре свега доказ да сте успели у животу, да знате шта је in и да вам, као оствареном човеку, није тешко да за то исповртите колико год треба долара.

Ево примера:


ROZE "AJFON" IZ BUDŽETA Jedna opština u Srbiji novac građana bahato trošila na skupe provode, izmišljene plate, i putovanje u Italiju - Predsedniku opštine meštani već dali nadimak "Čeda ajfon": Čedomir Božić

ŠEFICA SPUTNJIKA GOVORI ZA EKSPRES | Ekspres.net - A ko god bi pomislio da joj iznad stola na zidu kancelarije smeštene na beogradskom Dorćolu visi slika Vladimira Putina (o kojem je, inače, napisala i knjigu), pogrešio bi. Jer redakcija Sputnjika se ne razlikuje od bilo koje zapadne redakcije. Ljubinka ne koristi ruski „jotafon” već američki „ajfon” („U Rusiji svi koriste ‘ajfon'”).


Госпођа Љубинка Милинчић дебело касни за другусрбијанским јој другама

OVO JE JELENA KARLEUSA IZ TINEJDZERSKIH DANA Postala je prava lepotica

, али било би занимљиво сазнати шта и кога подразумева под "У Русији сви користе 'ајфон'". Не успевам да замислим Шојгуа или Рогозина с тим у руци, али првог међу другорусима и не морам:

Дмитрий Медведев сделал селфи с iPhone 5s [фото] | MacDigger.ru – новости из мира Apple

Није тешко претпоставити ни за какву сорту Руса се прави, нпр:

Vladimir Putin celebrates birthday on ice in celebrity hockey match | World news | The Guardian - Italian jewellery brand Caviar released a £2,000 iPhone 6 engraved with an image of Putin’s head in gold.

Речју, ни ми ни Руси нећемо далеко све док је основно обележје "елите" нам прескуп и безбедносно ризичан простаклук.


Приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Debian -- The Universal Operating System

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!