субота, 02. децембар 2017.

Гилад Ацмон: У средишту афере са Флином и Кушнером је - Израел

Упишкило га: Мајкл Т. Флин. Фотографија: Гети имиџис

"Њујорк тајмс" пише да је "господин Флин признао да је лагао Еф-Би-Ају тајећи да је од Русије и неколико других држава тражио помоћ у саботирању спољнополитичке одлуке Обамине администрације да Савету безбедности УН допусти усвајање осуде Израела због изградње насеља на палестинској територији. Русија је тада одбила да одложи гласање или стави вето на мере које је Савет безбедности усвојио упркос лобирању Израела и противљењу Трамповог транзиционог тима.

Неки спољнополитички коментатори су поставили питање да ли је труд господина Флина и Трамповог транзиционог тима да излобира стране владе у супротности са званичном политиком Сједињених Америчких Држава под Обамином администрацијом и пре него што су преузели власт било кршење Логановог закона из 1799. године, закона који забрањује грађанима да се у приватном својству мешају у дипломатске односе САД и страних држава.

"Али овај закон има проблем усклађености с Уставом и сматра се мртвим словом на папиру, тј. ту је, али као да не постоји." - What Michael Flynn’s Guilty Plea Means in Mueller’s Russia Inquiry - The New York Times

И израелска штампа признаје умешаност Израела, указујући на директну одговорност Џереда Кушнера: "Поменуто је да је Кушнер прошлог децембра заједно с Флином покушавао да утиче на Русију и друге чланице Савета безбедности да откажу или одложе гласање УН о осуди Израела, а што је било у супротности с политиком Обамине администрације...Специјални тужилац Милер је установио да је израелски премијер Бењамин Нетањаху од Трамповог транзиционог тима тражио да друге државе из Савета безбедности убеди да подрже Израел, и да су у тим настојањима кључне улоге имали Флин и Кушнер. 'Њујорк тајмс' пише да је Милер дошао до докумената који указују на то да је Флин рекао да ће радити на спречавању гласања."

И? Шта је писац хтео да каже, какво је наравоученије? Рекао бих да је очигледно, да очигледније бити не може: Ко спава с Кушнерима, буди се осрамоћен као Флин.


Напомена преводиоца: На исту тему, али много детаљније и са пажње вредним коментарима читалаца, имате и јучерашњи чланак "Месеца Алабаме", правог специјалисте за разоткривање стварне позадине разноразних представа коњокрадица: Flynn's Devastating Confessions: Trump Colluded With Israel, Tried To Fulfill Campaign Promises

Претходно од истог аутора: Гилад Ацмон: Јевреји и амерички ратови
Аутор: Гилад Ацмон
Извор: Israel is at the Centre of the Flynn-Kushner Affair! — Gilad Atzmon
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Antergos Linux

Нема коментара:

Постави коментар