Авијација америчке "коалиције" бомбардовала проасадовске снаге (АЖУРИРАНО)


Борбени авиони коалиције коју предводе САД су у четвртак на југу Сирије бомбардовали снаге лојалне Башару ал Асаду.

Пингвиниста изгубио вољу за животом током инсталирања Џенту Линукса

Извор за илустрацију: Gentoo Artwork – Gentoo Linux

Један човек је завршио у болници, и породицу довео до лудила, после пренапорног инсталирања оперативног система Џенту Линукс (Gentoo Linux). Пингвиниста стар 32 године је хоспитализован пре седам дана, и сада је у стабилном иако критичном стању, пре свега зато што је изгубио вољу за животом.

Наши извори из Сиднеја кажу да је њихов суграђанин почео с инсталирањем Џентуа прошлог четвртка касно увече и да је то био његов "први озбиљан покушај" да инсталира ОС за који је познато да је крајње "тежак" и "временски захтеван".

Контравести: Поводом "Спутњикове" поруке да евроазијској идили смета Америка

"Спутњикова" драмска продукција из библиотеке "Анализе и мишљења" од прекјуче је богатија за још један наслов, Хоће ли Америка преко Индије срушити кинески Пут свиле из пера Милене Цмиљанић.

Занатски гледано, у питању је мајсторски рад. Користећи чињенице - селективно, али ипак - и не спомињући Русију, аутор руског "Гласа Америке" скоро да је успела да изузме Русију из "кркљанца" не-баш-тако-идиличног мултиполарног светског поретка.

Али не даде бивши индијски амбасадор у Москви и доказани русофил...

Илустрација прузета из Russia, India and China: the emerging Eurasian equation | GlobalNewsCentre.com


М. К. Бадракумар: Индија кажњава Русију због њених веза с Кином

Мајкл Мур, познатији као амерички Борис Малагурски, снима филм о Трампу

Извор за карикатуру: Joern Gebert | augetotal

Један од најзначајнијих документариста данашњице, амерички редитељ Мајкл Мур припрема нови филм о избору Доналда Трампа за председника Сједињених Америчких Држава, саопштили су продуценти Боб и Харви Вајнстајн чија ће фирма бити глобални дистрибутер тог остварења. Медији преносе да ће се нови филм звати „Фаренхајт 11/9”. Наслов се односи на 9. новембар прошле године, дан када је проглашена Трампова победа у трци за шефа Беле куће, и представља игру бројки у односу на Муров рад из 2004. „Фаренхајт 9/11” у којем критикује политику тадашњег председника Џорџа Буша после терористичког напада на Куле близнакиње у Њујорку 2001. године. И тај наслов, награђен Златном палмом у Кану, такође је дистрибуирала компанија браће Вајнстајн, а са профитом од 200 милиона евра уписан је као документарац са највећом зарадом свих времена.