Мајкл Мур, познатији као амерички Борис Малагурски, снима филм о Трампу

Извор за карикатуру: Joern Gebert | augetotal

Један од најзначајнијих документариста данашњице, амерички редитељ Мајкл Мур припрема нови филм о избору Доналда Трампа за председника Сједињених Америчких Држава, саопштили су продуценти Боб и Харви Вајнстајн чија ће фирма бити глобални дистрибутер тог остварења. Медији преносе да ће се нови филм звати „Фаренхајт 11/9”. Наслов се односи на 9. новембар прошле године, дан када је проглашена Трампова победа у трци за шефа Беле куће, и представља игру бројки у односу на Муров рад из 2004. „Фаренхајт 9/11” у којем критикује политику тадашњег председника Џорџа Буша после терористичког напада на Куле близнакиње у Њујорку 2001. године. И тај наслов, награђен Златном палмом у Кану, такође је дистрибуирала компанија браће Вајнстајн, а са профитом од 200 милиона евра уписан је као документарац са највећом зарадом свих времена.

Мур већ месецима у тајности ради на новом филму за који верује да би требало да забрине Трампа и да уништи оно што редитељ назива „Трамповом тефлонском заштитом”. То је потврдио и на „Твитеру” где је написао „Да, снимам филм да нас ослободим овог нереда”. Непосредно уочи председничких избора у Америци, редитељ је објавио „Мајкл Мур у Трампленду”, снимљен за 12 дана, који је приказиван углавном на дигиталним платформама. Тим садржајем покушао је да подстакне бираче да гласају против републиканског кандидата чију је победу предвидео. Мур је познат по критици глобализације и великих корпорација, али и као човек који се, како су приметили критичари, обогатио на критици богатих.


А. М. / Политика

Александар Јовановић / Ћирилизовано

Помозите српски оригинал! Ако желите и можете да допринесете стварању новог дела Бориса Малагурског "Тежина ланаца 3", крените од Boris Malagurski - Почетна страница

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!