Препоруке за 15. јун 2017.

War is a Racket: The Profit Motive Behind Warfare: Smedley Butler

1. Прочитали сте САД ће Катару продати ловачких авиона за 12 милијарди долара?

Не било вам тешко, прочитајте и:

- MoA - The War In Afghanistan Is A Racket
- Philippines: ISIS Saves US Foreign Policy, Again | Global Research - Centre for Research on Globalization

Да, амерички генерал Смедли Д. Батлер је знао шта говори: "Рат је рекет." Али "детаљи" из ова три чланка заслужују пажњу, а има и гледишта на које сигурно нећете наићи у српским интернет медијима ресавске школе и руским државним гласилима, која су приметно деликатна када је Трамп у питању.

Можда и због:

"А најбоље од свега је што ће Катар са овим авионима моћи да бар симболично одговори на напад Саудијске Арабије - и да због тога може скочити цена нафте, пошто су све друге "стратегије" омануле."



САД ће Катару продати ловачких авиона за 12 милијарди долара

Cartoon Movement - dollar-trump

Сигурно се сећате Трамповог позива Катару да престане с финансирањем тероризма, и његовог присвајања заслуга и давања подршке одлуци заливских држава да изолују свог малог суседа - на чијој територији се налази најважнија америчка ваздухопловна база на Блиском истоку -  иако  су највиши функционери извршне власти у федералној влади САД упозоравали да ће то негативно утицати на борбу против Исламске државе? Наравно да се сећате, десило се пре само пет дана.

"Треба донети одлуку. Хоћемо ли ићи лакшим путем, или најзад предузети тешке, али неопходне мере? Морамо зауставити финансирање тероризма", тако се Трамп, сам каже, обратио поглаварима Саудијске Арабије и других заливских држава. Али то није све: прошле недеље је тријумфално отцвркутао ("твитовао") да "за време моје недавне посете Блиском истоку рекох да више не сме бити финансирања екстремистичке идеологије. А лидери су упрли прстом у Катар!"