среда, 14. фебруар 2018.

War News Updates: Да ли је Путин наредио напад на америчку базу у коме су изгинули руски плаћеници?

 


Ралф Петерс, "Њујорк пост": Руси напали америчку војску по Путиновом наређењу / Putin had to approve Russian attack on US troops | New York Post


Десило се неизбежно. Руски "плаћеници" су напали истурену базу у Сирији, за коју су знали да су у њој стационирани амерички саветници. То је било испробавање, тест. И наша војска га је положила.

Надајмо се да ће то поћи за руком и администрацији.

Најважнија ствар у вези овог напада на нашу војску је то што се није могло догодити без личног одобрења Владимира Путина. Это невозможно.

Основицу снага нападача чинили су припадници Вагнерове групе, руске верзије америчких асасина који су радили за америчку компанију познату под називом "Блеквотер". Али, иако медији Вагнерове Русе називају плаћеницима, они функционишу као помоћна руска војска: претходни "перфоманси" су јој били на Криму и истоку Украјине. Сврха њеног постојања је да Москви даје могућност (каквог-таквог) уверљивог порицања.

Read more ....


Уредник WNU-a: Ралф Петерс греши. Руси следећег месеца излазе на изборе. Последња ствар коју би руски председник Путин урадио је да "љуља брод", наредивши напад на америчке снаге у Сирији. Од тога користи не би имао никакве, али штете засигурно би. Па ко је онда наредио напад? Наређење да се изврши напад у коме учествују и руски плаћеницима може да потекне само од руске компаније која руководи тим плаћеницима. Да ли су руски плаћеници у последњем тренутку одлучили да се придруже тој сиријско-иранској јединици? Да ли су хтели да искористе прилику и заузму важно нафтно поље? Или су их Сиријци / Иранци убедили да је то добра "тезга", а они ... "ма ајмо, бре". Какогод, био је то покољ, и сигуран сам да их сада има доста врло, врло забринутих. Али сви желе, тренутно бар, да ова прича мине без много буке.

WNU, накнадно: Зашто нисам изненађен...Neither Kremlin nor Pentagon confirm reports of alleged Russian losses to US strike in Syria — RT World News / РТ: Ни Кремељ ни Пентагон не потврђују извештаје о наводнo погинулим Русима у нападу САД у Сирији


Преводилац: Да, тачно је да Вагнерова група, "Блеквотер" (или како се већ сада зове) и сличне јединице служе за "уверљиво порицање". Али нико им не допушта да изабиру стратешки важне мете по свом ћефу. Само, иако је близу памети да им наређења не издају председници држава, има наредбодавних међуинстанци које не споменуше ни америчка преститутка ни уредник "Вор њус апдејт"-а.

Није луд онај кремаљски ђилкош Песков што упућује на Министарство одбране. Није луд, али...колико је вама уверљиво његово и "уверљиво порицање" преко РТ-а? Мени није. А не верујем ни да Руси падају на "муко моја, пређи на другога".

Накнадно: Ово ми делује још неуверљивије. Између осталог, због контрадикторности у пасусу...
Стотине мртвих Руса у америчком нападу у Сирији? Ово је истина - Спутњик Србија - У нападу је рањено 25 особа. При томе су амерички медији извештавали о „стотинама погинулих“, међу којима су и Руси. Нерегистрована организација Друга Русија саопштила је о погибији њиховог активисте Кирила Ананјева, напомињући да се он налазио у Сирији као добровољац.


Извор: War News Updates: Did Russian President Putin Orderd This Weekend's Attack Against A Forward Base In Syria Where U.S. Advisors Were Stationed?
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Debian -- The Universal Operating System

Нема коментара:

Постави коментар