Америка никада није била демократска, нити је икада намеравала да то постане

Извор за карикатуру: Longevity: American Democracy vs. Soviet Communism

Постоји један проблем са америчким идентитетом: то је митологија на којој се он заснива – Устав који би требало да буде резултат хуманистичке, демократске и републиканске револуције против колонијалне империје, револуције која је инспирисана просветитељством. Ово се може разумети у мери у којој већина образованих људи по правилу има недовољно знања о томе шта је заиста био просветитељски покрет: а то је био покрет покварених богаташа који су најпре и пре свега желели да се отарасе свих врста појединачних и ограничених права која су људи скромног или средњег друштвеног ранга наследили из доба средњевековног хришћанства, најчешће на основу своје припадности кастама.

Израелска војска увежбавала рат с Русијом

Фотографија: Џеф Гец / АФП. Извор: IDF paratroopers teach US marines 'lost art' of tunnel combat | The Times of Israel

Израелска војска је прошле недеље без много буке спровела војну вежбу у којој је проиграван рат на више војишта, у којем је Русија интервенисала да спречи Израел да нападне Сирију, пише "Хаарец".

Према "Хаарецу", у вежби су учествовали највиши официри Израелских одбрамбених снага, као и штабовско људство свих команди које би требало да се боре против Хезболаха, проиранске милиције из Либана. "Хаарец" примећује  да се Израел припрема за сценарио по којем би рат са Хезболахом у Либану захтевао од израелске војске да се бори на и другим војиштима - највероватније Сирији - где је Хезболах стално и веома војно присутан.