субота, 05. мај 2018.

Пијан као ћускија држи се за плот

Весела браћа, јадна им мајка (1887.) (Народни Музеј, Београд

Већ смо писали о томе како се у нашем народу стање пијанства врло маштовито повезује са различитим појмовима (в. чланак пијан као смук), а један од таквих поредбених фразеологизама је и пијан као ћускија. Зашто је баш ћускија оставила утисак нечега што може да буде пијано?

Дебкафајл: Путин позвао Нетањахуа на Параду победе


DEBKAfile - Political Analysis, Espionage, Terrorism, Security

Председник Владимир Путин је позвао премијера Бењамина Нетањахуа да у среду буде гост на паради за Дан победе над нацистичком Немачком. После параде ће разговарати у Кремљу.

Војни извори "Дебкафајла" истичу да је Путинов позив од изузетног значаја у овом бурном времену, јер ће се израелски премијер састати са руским председником само три дана пре истека рока до којег амерички председник Доналд Трамп треба да одлучи хоће ли САД иступити из "нуклеарног споразума" са Ираном постигнутог 2015. године, и пет дана пре 12. маја и свечаности отварања нове Амбасаде САД у Јерусалиму, где ће можда присуствовати и амерички председник.

Један члан руског руководства (Владимир Јермаков, шеф Управе за неширење и контролу оружја Министарства спољних послова РФ - прим. прев.) је раније изјавио да ће Москва појачати односе са Ираном у више области ако се САД повуку из споразума.Извор: Putin invites Netanyahu to Victory March on anniversary of Nazi German defeat
Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Crunchbangplusplus