Шта је ђетић Ноди хтио рећи?

Новогодишње изненађење: по први пут у историји анимирани филм синхронизован на црногорском језику!

nodi laga Шта је ђетић Ноди хтио рећи?

За оне који су новогодишњу ноћ планирали да проведу уз телевизију, РТЦГ припрема изненађење.

„Први пут у Црној Гори урађена је синхронизација на црногорском језику планетарно популарног цртаног филма „Ноди“. Тако да ће најмлађи гледаоци а и они старији уживати …“, најавила је уредница те телевизије Лана Секулић.

Госпођица Секулић, као и комплетна екипа презадовољни су урађеним „пројектом“ како кажу. А како помпезно најављују, сви ће уживати у специјалном Божићњем издању комплетног серијала „Нодија“ синхронизованом на црногорском.



Ноди, симпатични дрвени лутак из Земље играчака, настао из пера енглеске ауторке Инид Блајтон, прије неколико година прославио је свој педесети рођендан. Иако је преведен, тј синхронизован на преко 40 језика, а на српском прије десетак година, доживио је да га „разумију и црногорска ђеца“. Остали, којих је према последњем попису из 2011. године године, 55,02%, односно више од пола нека укључе неки транслејт ако желе схватити шта је ђетић Ноди хтио рећи.

Најава је на 15-том минуту: RTCG - Radio Televizija Crne Gore - Nacionalni javni servis :: Dnevnik 2 :: Dnevnik 28.12.2014


 Извор:  Шта је ђетић Ноди хтио рећи? - - информативни портал

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!