Концерн "Калашњиков" добио престижну награду

АК-103 
 Руски Kонцерн "Калашњиков" награђен  је Орденом за залуге Отаџбини из области "индустријско-техничких производа", за пројекат јуришне пушке АК-103 . Концерн је такође награђен почасном наградом у категорији "индустријских производа за становништво", због заслуга у производњи ловачке пушке Саjга-12. Свечаност је одржана 11. фебруара 2015. године у Москви.

"Посебно смо поносни зато што смо постали најбоље предузеће у Русији, а то је резултат спремности и преданости нашег тима да прихвати промене и новине свих врста, у складу са стратегијом развоја. Победа на такмичењу где је у конкуренцији било 100 различитих  производа који су  израђени од стране домаћих произвођача, само потврђује висок ниво квалитета и конкурентности нашег оружја у Русији и иностранству", рекао је генерални директор Концерна "Калашњиков" Алексеј Криворучко.

Алексеј Криворучко
Такође треба напоменути и јуришну пушку АК-101, извозну верзију Калашњиковог модела АК-74. Основна разлика између ове две пушке је у калибру муниције.  Ловачку  пушку Саjга-12 карактеришу поузданост и савршена прецизност и рачност.

Извор: Kalashnikov Concern Honored with Prestigious Awards | rostechnologiesblog

За Ћирилизовано и СРБИН.ИНФО превео: Милорад Ђошић, пуковник авијације у пензији - пилот 

 


 

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!