ВАСКРШЊА ПРИЛОЖНИЧКА АКЦИЈА ПРИКУПЉАЊА ПОМОЋИ ДЕЦИ НОВОРУСИЈЕ, КОСМЕТА И СРБСКИМ МНОГОДЕТНИМ ПОРОДИЦАМА

Ево већ више од годину дана свакодневно слушамо о гибељи и мукама деце из Донбаса - Новорусије. Нажалост, већ смо огуглали последњих година на такве вести због сличних мука србске деце из Крајине, преко БиХ и коначно, у самој Косметској души Србије.  Ваљда зато до сада нисмо наишли на покушај да се пружи икаква конкретна подршка тој деци. Макар и симболична. Чак ни када се има у виду да су наша браћа из тих крајева увек била уз нас и уз нашу децу...

Наша удружења ће, са благословом старешине храма, на дан празника Лазареве суботе - ''Врбице'' (22.3./4.4.), који је у нашем народу традиционално дечији празник, организовати прикупљање новчане помоћи за децу из ратом погођених подручја источне Украјине – Новорусије, са Косова и Метохије као и за децу из многодетних породица у порти цркве св. Марка на Ташмајдану.
 
Народу вољном да поногне као уздарје наша деца ће делити звончиће и врбице, као знак тога празника а на нашем штанду продаваће се и други побожни и родољубиви материјал као и рукотворине мајки...

Циљ овог благословеног подухвата је да се деца уче трудољубију, заједништву и састрадању са србском и руском децом, да се шири благочестива атмосфера саборног прослављања овог хришћанског празника као и да се прикупљеним средствима помогну многодетне православне породице а деци из ратом погођених србских територија на Косову и Метохији и области источне Украјине - Новорусије - пошаље мали знак пажње за Светло Васкрсење Христово као порука да их нисмо заборавили.

Прикупљена помоћ ће бити предата преко старешине Подворја Руске Православне Цркве у Београду и удружења ''Косовско огњиште'' из Косовске Митровице.

Позивамо вас да у суботу, на празник Лазареве суботе-Врбице, током дана, са вашим малишанима дођете у порту храма Св. Јеванђелисте Марка и на Ташмајдански парк.
Ту ће наша деца сакупљати добровољне прилоге дељењем традиционалних звончића, летака и продајом осталих пригодних ствари.

Такође, помоћ можете уплатити и на жиро-рачун удружења: 200-2809380101043-07 са назнаком за Васкршњу приложничку акцију.

Дођите да се дружимо!

Организатори: Удружење Православна породица, Српско удружење Ћирилица

Подржали: Фонд Стратешке Културе, Ћирилизовано,
Коментари