Образа нема… Лончар: Иза одлуке о обавезној вакцинацији стоји струка


Магацин: Танјуг је своју прву вест после прерадио, пренасловио у Лончар: Опет бих хтео да спасим бебу и, између осталог, додао уводни пасус:
“ Министар здравља Златибор Лончар изјавио је данас да је његова одговорност у хеликоптерској несрећи жеља да се помогне животно угроженој беби.“
ПР и жеља да се спасе живот бебе нису обавезно у супротности, с тим што се фаталним показало кад је ПР старији. А што се тиче његове необавештености о штетности вакцине, „да се није дошло ни до једног податка да вакцина ствара неке проблеме„, Лончар или бестидно лаже или је знања својственог есенесовцима – просудите сами. Да не цитирамо стотине већ објављених чланака о таквим случајевима, ево наслова једне вести од јуче:

Британска влада исплаћује 90 милиона долара одштете за децу којој је од вакцине против свињског грипа оштећен мозак

Hundreds of children brain damaged by the swine flu vaccine to receive $90 million in financial compensation from UK government – NaturalNews.com

Танјугову прву верзију вести преносимо са портала „Глас западне Србије“:


Иза одлуке о обавезној вакцинацији стоји струка

vakcinacija slika
Илустрација, Фото: www.dzns.rs
Министар здравља Златибор Лончар изјавио је данас да је иза одлуке о обавезној вакцинацији деце стоји струка, да је њен циљ да се подигне свест грађана и да у 21. веку не буде обољења за које нема разлога да их буде. Лончар је рекао да таква одлука која није донета само у Србији, него и у цивилизованом свету и ЕУ, да је проценат вакцинације у развијеним земљама преко 96 одсто, док је у Србији испод 90 процената. 

Министар здравља је у Јутарњем програму ТВ Пинк-а нагласио да се није дошло ни до једног податка да вакцина ствара неке проблеме и да одлуку о томе да ће дете бити вакцинисано доноси педијатар.

Лончар је истакао да у случају да се дете не вакцинише, постоји одговарајућа процедура и да се спроводи поступак по закону и да родитељи који не вакцинишу дете, у случају да оно оболи, сами сносе трошкове. Он је, такође, најавио да сва деца која желе да се вакцинишу могу то да учине петовалентном вакцином.

Посланици Скупштине Србије усвојили су 17. априла измене Закона о заштити становништва од заразних болести па ће вакцинација деце убудуће бити обавезна за све и за њу неће бити потребан писмени пристанак пацијента, односно законског заступника детета.

Говорећи о случају пада војног хеликоптера 13. марта, када је живот изгубило седам особа, Лончар је одговорио да се о томе довољно говорило и да је најбитније да истражни органи и тужилаштво раде свој посао. „Одговоран сам зато што смо хтели да помогнемо једној животно угроженој беби старој пет дана“, рекао је Лончар и додао „данас да ме неко зове, опет ћу исто да радим, да покушам да помогнем“.

На питање да ли је те ноћи био на телефонској вези са министром одбране Братиславом Гашићем, Лончар је одговорио потврдно и да се чуо два пута са њим, да је Гашић већ знао за тај проблем и после извесног времена рекао да може да се помогне. Лекарске екипе су биле првобитно на ВМА, али је због временских услова, речено да хеликоптер не може да слети на ВМА и да ће слетети на Сурчин, додао је Лончар.

Извор: Танјуг
Извор Магацина: Иза одлуке о обавезној вакцинацији стоји струка
За Магацин приредио: Александар Јовановић

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!