"Блиц" ужаснут српско-руским пријатељством и сарадњом

Ћирилизовано: Ово доле само за себе говори, не треба му коментара. Као што не може бити ни сажаљења - о колегијалности да не говоримо - за саучеснике у оваквој делатности, када их Рингиер Спрингер Србија третира као марву.


BAHATO Kraljevački funkcioneri deset dana u Rusiji o trošku građana 


Predsednik Skupštine Kraljeva Sreten Jovanović i savetnik gradonačelnika za kulturu Miloš Milišić proveli su deset dana u Rusiji - o trošku grada. 

Na otvaranju Dečkeg festivala u Uavrovu: Jovanović i Milišić (prvi i drugi zdesna)
 
Oni su putovali u grad Uvarov na Dečji muzički festival „Kadetska simfonija“. Iz gradske kase plaćene su im avionske karte od po 200 evra, a biće im isplaćene i dnevnice - po 650 evra, što je izazvalo podeljena reagovanja Kraljevčana. 

 Opozicija kritikuje funkcionere

Ljubiša Jovašević, predsednik Pokreta za Kraljevo, oštro je kritikovao funkcionere i traži da se ispitaju okolnosti njihovog putovanja. - Pošto je vlast nesposobna da napravi bilo kakav pomak, onda su odlučili da se bace na turizam. Korist imaju samo funkcioneri, a troškove snose građani. Tražimo da se ispita da li je bilo zloupotrebe vlasti i položaja - kaže Jovašević za „Blic“. 

Na festivalu su učestvovala deca iz Osnovne škole „Dimitrije Tucović“ iz Kraljeva koja su sa nastavnicima, ali i pojedinim roditeljima, otišla na poziv Hranislava Miloševića, Kraljevčanina koji živi i radi u Rusiji.
 
Za razliku od dece, njihovih roditelja i nastavnika koji su sami finansirali put, dvojica funkcionera su na festival otišla o trošku grada.
 
- Sami smo finansirali putovanje. Kupili smo avionske karte, a u Rusiji nam je sve bilo obezbeđeno. Jedan od roditelja nam je obezbedio besplatan put od Kraljeva do beogradskog aerodroma. Ostalo smo sve finansirali iz svog džepa - rekla je „Blicu“ Dragana Đurović, direktorka OŠ „Dimitrije Tucović“, koja je sa još jednim učiteljem vodila pomenutu grupu.
 


Miloš Milišić kaže za „Blic“ da nije siguran da li će dobiti 65 evra po danu, ali da će se, ukoliko bude toliko, odreći polovine.
 
- Jovanović i ja bili smo u poseti Tambovskoj oblast i dečjem festivalu u Uvarovu, ali da bismo ostvarili kontakte sa uticajnim ljudima. Sa gubernatorom oblasti smo razgovarali o potencijalnoj saradnji - kaže Milišić.
 
Jovanović i Milišić su, kako je nam je rečeno iz Gradske uprave, dobili akontaciju od 800 evra, a plaćanje dnevnica će tek uslediti. Dnevnica za Rusiju je oko 65 evra, što znači da će dobiti po 650 evra jer su bili deset dana.


Nenad Božović
Foto: N. Božović

Извор, да простите:  Blic Online | BAHATO Kraljevački funkcioneri deset dana u Rusiji o trošku građana
Приредио: А. Јовановић

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!