У Сирију стигло 40 припадника руске морнаричке пешадије


У Тартус и у руско морнаричко ремонтно постројење у том граду у петак ујутро стигао је контингент руске морнаричке пешадије од око 40 војника, који ће обучавати "Националне одбрамбене снаге" које су под цивилном управом и има их у више области Сирије, па и у Хомсу, Латакији и Тартуској гувернатури западне Сирије.

Медијска халабука је једно, али припадници руске поморске пешадије не учествују директно у борбеним операцијама. Они помажу Сиријској Арапској Војсци са обавештајним и сателитским подацима, иако медији сиријске опозиције говоре о директном учешћу и коришћењу ових руских војника на контролним пунктовима у руралним деловима Латакије и Хомса.

Према војном извору из Латакијске гувернатуре, нема људства руске морнаричке пешадије нинакаквим контролним пунктовима, нити директно учествују у борбама против сиријске опозиције. Такве извештаје фабрикују активисти сиријске опозиције по друштвеним мрежама.

Наш војни извор је потврдио да су руски морнарички пешадинци стигли у Тартус и да су тренутно стационирани у градовима од стратешке важности: Сланфех ( Џабал Ал Акрад), Џаблех (приморски град у Латакији) и Хомс.

Сиријска војска од суботе увече има потпуну контролу над својим контролним пунктовима на тој територији и нигде је није уступила руским војницима који су стигли у Сирију.


Аутор: Леит Фадел
Извор: AlmasdarNews
Пренето са: Fort Russ
Избор и превод: Ћирилизовано за СРБИН.ИНФО

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!