Пређи на главни садржај

Сиријски "побуњеници" у паници хрле за Европу

Чак и површна анализа кореспонденције између милитаната "Исламске државе" и сиријске опозиције на друштвеним мрежама открива да се морал "револуционара" и "бораца за калифат" веома разликује од онога какав су имали само неколико недеља раније.

Бројни постови и поруке позивају побуњенике да напусте Сирију и крену као обичне избеглице за Европу, где ће "нам глупе неверничке овце дати новац и смештај".

Разлог за бежанију је страх од Русије. Чак и гласине о доласку Оружаних снага Русије у Сирију изазвају панику у редовима Исламске државе. Неки побуњеници хоће да беже да би избегли директан окршај са руском војском. На руском сегменту интернета нарочито је повећан број претњи упућених Чеченима, у којима се обећава да ће се бити пронађени и уништени терористи у Сирији, они који су својевремено утекли из борби у Чеченији, а сада се боре на страни исламиста. Охрабрујуће је што руска војска изазива страх код терориста, али има неколико питања на која тек треба одговорити.

С једне стране, морамо имати на уму да рат у Сирији траје већ четири године и да  милитанте није лако уплашити. Иако, с обзиром на симулацију ваздушних удара од стране Американаца и њихових савезника, руско ваздухопловство може да нанесе значајну штету свима који су на овај или онај начин повезани са "Исламском државе."

С друге стране, морамо схватити да навала избеглица из Сирије у Европу постоји с разлогом. Некоме је корисна. Неко организује и финансира овај процес. Многе чињенице указују на умешаност САД у "масовној сеоби народа".

Готово је сигурно да "Исламску државу" контролишу Пентагон и Ленгли, али се види и директан интерес Вашингтона у миграцији милитаната у Европу. Европа ће бити преплављена таласом терора, а крива ће бити Русија - на крају крајева, руска војска је протерала терористе из њихових домова и онда јадни шта ће, морају да харају по Европи.


Иако можда изгледа фантастично, ова и оваква верзија "сеобе народа" заслужује пажњу. На крају крајева, ко је могао да претпостави да ће САД изводити експерименте са нуклеарним оружјем на јапанским цивилима или да ће амерички војници под лажним изговорима уништити државу Ирак. Постоје десетине сличних примера, а сваки нови само јача уверење да САД зарад својих интереса не презају ни од чега.


Аутор: Александар Васиљев
Изворни текст на руском: Русская Весна
На енглески превео: Пол Зиберт
Извор: Fort Russ
Избор и превод: Ћирилизовано за СРБИН.ИНФО


Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de