Пређи на главни садржај

Апел "Јужног фронта" добровољцима, блогерима и медијима: Не подлежите заблудама


Текући догађаји показују да многи проруски сајтови и блогови немају јасну представу о ситуацији у свету.

На пример, има чланака у којима се тврди да се Русија стриктно придржава Минског споразума, што се нуди као разлог зашто Русија има војних капацитета да се ухвати у коштац са сиријским питањем, па чак и да се упусти у јачање војног присуства у тој земљи. Многи износе такве тврдње! По њима, следећи корак би требало да буде директно учешће у сиријском конфликту, или, у најмању руку, извођење падобранских и тактичких ваздушних операција.

Без икакве сумње, криза на Блиском истоку представља претњу државној безбедности Русије, али је наивно веровати да тренутно стишани сукоб на руској западној граници са Украјином има нижи приоритет. Исто тако је неодговорно тврдити да је Русија у украјинској кризи победила или је у предности.

Јачањење русофобне хистерије, америчка и НАТО-ова обнова Украјинских оружаних снага, хуманитарна криза у источној Украјини, а пре свега појава режима непријатељски настројеног према Русији, нити јесте, нити се може описивати као геополитичка победа Кремља.

Међутим, значајан део домаће руске и стране проруске блогосфере негира неоспорне чињенице.

Уверење да ће победа бити брза и лака је опасна заблуда.

Поред тога, данашња Русија се суочава са низом спољашњих изазова: економским санкцијама, дипломатским и медијским притиском САД и њиних савезника, међународним тероризмом, као и унутрашњим претњама. Русија и даље пати од високог нивоа корупције. Руска политичка елита је и даље подељена око бројних кључних питања спољне и унутрашње политике.

Јужни фронт: анализа и подаци / SouthFront Analysis & Intelligence апелује на све добронамерне да се потруде да сазнају и процене право стање ствари. Веома је опасно подлећи заблудама и паници, и ослонити се на арогантну веру у успех.

Позивамо све руске и Русији наклоњене добровољце, стручњаке и организације да уједине своје снаге и труд, да би могли да пружају независну процену текућих криза и улоге Русије у њима.

Истина је наша снага.

"Јужном фронту" се можете јавити, ако желите да сарађујемо или су вам једноставно потребне додатне информације, на адресу: info@southfront.org

SouthFront: Crisis News, World Events, Political Survey

Извор: SouthFront Call Volunteers, Bloggers and Media: Don't succumb to illusions
Превод: Ћирилизовано за СРБИН.ИНФО

Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de