Правда.Ру: Саудијски министар одбране долази у Москву ради постизања компромиса о Сирији (ВИДЕО)

Фпто: Правда.Ру, архив

Министар одбране Саудијске Арабије, принц Мухамед бин Салман, у недељу, 11. октобра долази у Москву у званичну посету, јавља "Комерсант" позивајући се на извор из амбасаде Саудијске Арабије. Према новинама, принц треба да се састане са председником Русије Путином у Сочију, где ће присуствовати трци Формуле 1 за Велику награду Русије. Ово ће бити Мухамед бин Салманова друга посета Русији ове године.

Како посета саудијског достојанственика Москви долази у време антитерористичке акције Русије у Сирији, којој се Саудијска Арабија и даље оштро противи, то може указивати да је Ријад спреман да са Москвом постигне  компромис. Саудијска Арабија се нада да ће променити однос Москве према режиму сиријског председником Башара Ал Асада, тако што Русији обећава стратешко партнерство и пројекте вредне више милијарди долара.

Занимљиво, Саудијска Арабија остаје један од најжешћих противника Башара Ал Асада

Раније је саудијски министар спољних послова Адел Ал Џубеир рекао да постоје само два решења сиријског сукоба(да Асад оде, милом или силом: Saudi minister: There's a military option to oust Assad- прим. прев.). Није искључено, међутим, да Саудијска Арабија може ублажити свој став о Сирији, и побољшати односе са Руском Федерацијом, верују стручњаци.

Ћирилизовано: И РТ има добродошлицу за један од најогавнијих англоционистичких режима на кугли земаљској:

Saudi employer reportedly chops off Indian maid’s hand after she asked for pay — RT News

Saudi woman posts video of husband sexually abusing maid – and now faces jail — RT News


Obama wants Saudi Arabia to destroy Russian economy - See more at: http://english.pravda.ru/news/world/asia/09-10-2015/132283-saudi_defense_minister_russia_syria-0/#sthash.egJCxzev.dpu(Обама жели да Саудијска Арабија уништити руску екоКако посета саудијског достојанственика Москви долази у време антитерористичке акције Русије у Сирији, којој се Саудијска Арабија и даље оштро противи, то може указивати да је Ријад спреман да са Москвом постигне  компромис. Саудијска Арабија се нада да ће променити однос Москве према режиму сиријског председником Башара Ал Асада, тако што обећавај стратешко партнерство и пројекте вредне више милијардиЗанимљиво, Саудијска Арабија остаје један од најватренијих противника Башара Ал Асада.Раније је саудијски министар спољних послова Адел Ал Џубеир рекао да постоје само два решења сиријског сукоба. (Да Асад оде - милом или силом: - прим. прев.) Није искључено, међутим, да Саудијска Арабија може ублажити свој став о Сирији, и побољшати односе са Руском Федерацијом, верују стручњациЋирилизовано: И РТ има добродошлицу за један од најогавнијих англоционистичких режима на куглиSaudi employer reportedly chops off Indian maid’s hand after she asked for pay — RT NewsSaudi woman posts video of husband sexually abusing maid – and now faces jail — RT News
Такође: Ћирилизовано: Саудијска Арабија

И видео продукције Правда.Ру:

US allies don't understand why fight against ISIS



Извор: Saudi defense minister to come to Moscow to compromise on Syria - English pravda.ru
За СРБИН.ИНФО изабрао, превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!