Руска авијација уништила турски конвој


Руске Ваздушно-космичке снаге су 25 новембра на улазу у сиријски погранични град Азиз уништиле конвој камиона из Турске. Азиз држе протурски терористи.

Анадолска информативна агенција је известила да је уништено 20 камиона, седам људи погинуло и десет рањено.

Ћирилизовано: Ретко речита фотографија. Али ево још једног прилога Јужног фронта, да се боље разуме зашто сиријска турадија толико звера у небеса.


Су-24 оборен због пара

 
Избеглице из Идлиба и Алепа, територија под окупацијом Исламске државе, кажу да милитанти као главну валуту користе турску лиру. Коришћење сиријских фунти је кажњиво смрћу, у складу са верзијом шеријатског закона Исламске државе.

Новац се редовно испоручује, стиже са територије Турске. Пошиљке обезбеђују турски војници. Руске Ваздушно-космичке снаге те пошиљке последњих пар дана активно траже и уништавају у прецизно изведеним нападима.

Стога је вероватни узрок нападу на Су-24 невољност Турака да дозволе да им толики новац буде уништен. Можда нису хтели ни да пошиљка буде снимљена како из Турске прелази сиријску границу у пратњи турске војске.

Оваквом сценарију иде у прилог и чињеница да је турски ловац патролирао само у једном граничном сектору (што је потврђено и са турске и руске стране) и да је у пресретање кренуо док се Су-24 још приближавао граници - пре него што је руски авион имао прилику да је пређе.


Извори:
- Russian Aerospace Forces destroyed Turkish convoy
- SU-24 shot down over CASH
Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано
Покровитељ преводилачке делатности блога "Ћирилизовано": Јелички дукат

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!