Чувени консензус да се 97% научника слаже по питању узрока климатских промена је - превара

Lokal Terror Exposed:

Мејнстрим медији и политичари често истичу да "97% научника мисли да је човек узрок климатских промена". Таква статистика се уствари заснива на селективном уређивању података из анкете и потпуно лажној науци.

У књизи Марка Штајна под насловом "Срамота професије" (A Disgrace to the Profession) се наводе бројни научници који побијају лажну тврдњу да је узрок климатским променама човек, и износе докази који обарају причу да се 97% светских научника слаже са преиспољном глупошћу.

Ево како је коментарише Мајк Адамс.


Natural Health News and Scientific Discoveries:

Из "Срамоте професије":

"Анкету међу научницима из области природних наука на тему глобалних климатских промена спровела је мастер природних наука Маргарет Р. К. Цимерман, а резултате објавио Универзитет Илиноиса 2008. године.

Поред подршке др Пентсдумија, Мајкл Мен се често позива и на имприматур "сагласности науке" - да 97% светских научника наводно верује да катастрофално антропогено глобално загревање захтева снажну интервенцију власти. Такав проценат проистиче из истраживања рађеног за одбрану мастерског рада  Маргарет Р. К. Цимерман.

"Анкета" је садржавала два питања послатих електронском поштом на адресе 10,257 научника из области природних наука. Одговорило је њих 3,146.

Од научника који су одговорили, 96,2% је било из Северне Америке.

Од којих само 6,2% из Канаде. Дакле, САД су биле презаступљене чак и у северноамеричком узорку.

Од научника из САД који су одговорили, 9% је било из Калифорније. Тако Калифорнија није презаступљена само у оквиру северноамеричког узорка - има више но дупло већи удео у узорку него Европа, Азија, Аустралија, пацифичке и земље Јужне Америке и Африке заједно.

Од 10% неамеричких научника који су одговорили, канадских је било 62%.

Незадовољни тако нерепрезентативним узорком, истраживачи су из њега одабрали 79 научника и  прогласили их за "експерте".
Од тих 79 научника, двојици није постављено друго питање. У завршни круг се од њих 77 пробило 75 "експерата", за које је утврђено да их се 97,4% слаже са "консензусом". Одатле чувених "97% светских научника".

Дакле, Мајкл Мен је анкету "реконструисао" по принципу "ако две калифорнијске цвећке могу одредити климу миленијума, онда неколико десетина калифорнијских научника представља светски консензус.

Ипак, компилатори су изазвали коментаре испитаника, које су и објавили у додатку. У смислу чисто научном, један је био благо позитиван, друга два не толико."

Јел' то хоћеш да кажеш да деведесетседмопостотни консензус чини само 75 научника анкетираних преко електронске поште?


Тако је. Од стотина хиљада научника у свету, само их је 75 одабрано да се "рачуна" за истраживање климатских промена. И није неки "научни консензус", јел' да?

Али, ако и ја електронском поштом пошаљем питањце-два на 1000 адреса, а онда проберем само 75 одговора који ми се највише допадају, шта мислите, можда би и мени успело да ме за такав "научни консензус" похвали сам Ал Гор, јер ће на основу њега захтевати милијарде долара одштете од најразвијенијих земаља света?

Наравно да не. И сама таква замисао је чиста превара. Али "научна"! Научна превара на којој је засновано лудило мејнстрим медија и влада.

И њихово климатско шарлатанство.


Аутор: Мајк Адамс - NaturalNews.com
Извор: Local Terror Exposed!
Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано за  СРБски ФБРепортер
Покровитељ преводилачке делатности блога "Ћирилизовано": Јелички дукат
 

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!