Стивен Лендман: Израел подржава Исламску државу

Извор: Fort Russ

Израелски министар Моше Ја'алон признаде да Израелци подржавају Исламску државу и друге такфири терористе. Не би ли заварао јавност, Ја'алон их назва "сиријским побуњеницима", али му промаче да каже да су увезени из мноштва других земаља и да служе као пешадија у Империјином свргавању Асада.

Од када је Обама повео рат против Сирије марта 2011. године, Израел је више пута бомбардовао владине објекте, што је отворена агресија. И наставља да терористе снабдева оружјем и муницијом и пружа им сваковрсну подршку.

Преко 1000 терориста је до сада видало ране у израелским болницама. Израел им помаже да се опораве не би ли наставили да тероришу Сирију.

Ја'алоново зарицање да израелска политика искључује  могућност "укључивања у сиријски рат" је бесрамна лаж. Они желе да на место Асада дође нека прозападна марионета, па да после и у Исламској Републици Иран мењају режим.

Израелски дугорочни циљ је неприкосновена регионална хегемонија - да се после елиминисања независних влада у Сирији, Ирану и Либану територије тих земаља балканизују ради лакше контроле, и да се недекларисане израелске границе протегну на делове суседних држава - опак план и копија онога што Америка жели да оствари на глобалном нивоу.

"Волтер нетворк" Тијери Менсана је 24 новембра објавила да је новинар Шари Марксон "из прве руке" добио изјаву џихадистичког терористе - жене, да се, рањена, лечила у израелском Медицинском центру Зив, "специјализованом за ратну трауматологију... под државном управом и тесно повезаним са Израелским одбрамбеним снагама".

Терористкињи је опоравак требало да омогући да "настави с џихадом у Сирији",  али  ју је израелска служба безбедности ухапсила и "на груб начин" испитивала јер је одала нешто што је требало да буде тајна.

Претходно, у септембру, по интернету се масовно делила фотографија Нетањахуа и Ја'алона у посети рањеним терористима - један од многих доказа постојања опаког израелског плана.


Израел помажући регионални тероризам чак и  профитира, јер украдену сиријску и ирачку нафту купује јефтино на црном тржишту. Како пише : "Израел је овако или онако постао један од главних дистрибутера нафте коју краде и продаје Исламска држава. Без Израела, већи део нафте Исламске државе би остао на територији Ирака, Сирије и Турске. Чак три компаније не би откупљивале нафту да немају купца у Израелу."

Ирачка служба безбедности је октобра месеца заробила израелског пуковника Олена Шахака, који је радио директно са терористима Исламске државе. Током ислеђивања, израелски пуковник је потанко изложио криминалне активности Нетањахуо и дао још један доказ за постојање опаког израелског плана. Ирачке власти кажу да је признао да је "учествовао у терористичким операцијама Исламске државе".

Вашингтон и Израел су партнери у свим ратовима које воде - у отвореним агресијама на независне владе, и изазивају разарање и хаос у свакој нападнутој земљи, и бескрајан циклус масовних убистава, непојамну људску беду и незаустављиве таласе избеглица, очајних људи који траже уточишта од рата и насиља.

Русија је исувише дискретна да би у јавност изнела све што зна о САД, Израелу и другим "демократским" државама које Исламску државу и друге терористе напросто искоришћавају за остваривање безумног плана који нас постепено уводи у свеопшти рат. Ако се злу већ једном не стане на крај.


Аутор: Стивен Лендман
Извор: SteveLendmanBlog: Israel Supports ISIS
Превод: Ћирилизовано за СРБски ФБРепортер 
Покровитељ преводилачке делатности блога "Ћирилизовано": Јелички дукат

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!